Wat kun je doen bij letselschade door een bouwongeval

Het gebeurt helaas vaker dan je zou vermoeden: letselschade als gevolg van een bouwongeval.

Gepubliceerd: 15 maart 2018

Dit is uiteraard deels te verklaren doordat er de laatste jaren weer meer gebouwd wordt, hierdoor stijgt ook het aantal ongelukken door ernstige letselschade. Dit verklaart echter niet de hele toename.

Volgens de inspectie is de toename namelijk grotendeels te wijten een gebrekkig toezicht. Werkten er voorheen nog veel bouwvakkers in loondienst, vandaag de dag zien we vooral veel zzp'ers en uitzendkrachten terug op de bouwplaats. Opzichters die ook verantwoordelijk zijn voor de veiligheid verdwijnen steeds vaker. Daarbij komt nog dat ook het aantal buitenlandse bouwvakkers toenam. Een taalbarrière is dan ook één van de oorzaken van de toename.

Maar wie is er aansprakelijk?

Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Vaak ligt de aansprakelijkheid bij de werkgever. Dat komt omdat je als werkgever verantwoordelijk bent voor de veiligheid op de bouwplaats. Is het ongeval door een andere oorzaak ontstaan en niet door een gebrek aan veiligheid, bijvoorbeeld opzet of roekeloos gedrag, dan is een werkgever niet aansprakelijk. Dan kun je ook geen aanspraak maken op een schadevergoeding.

Vraag sowieso altijd advies. Voor vragen kun je bijvoorbeeld terecht bij: Letselschade bij Palsletselschade.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.