..........
shadow_fix

Wat kun je doen bij letselschade door een bouwongeval

Het gebeurt helaas vaker dan je zou vermoeden: letselschade als gevolg van een bouwongeval.

Dit is uiteraard deels te verklaren doordat er de laatste jaren weer meer gebouwd wordt, hierdoor stijgt ook het aantal ongelukken door ernstige letselschade. Dit verklaart echter niet de hele toename.

Volgens de inspectie is de toename namelijk grotendeels te wijten een gebrekkig toezicht. Werkten er voorheen nog veel bouwvakkers in loondienst, vandaag de dag zien we vooral veel zzp'ers en uitzendkrachten terug op de bouwplaats. Opzichters die ook verantwoordelijk zijn voor de veiligheid verdwijnen steeds vaker. Daarbij komt nog dat ook het aantal buitenlandse bouwvakkers toenam. Een taalbarrière is dan ook één van de oorzaken van de toename.

Maar wie is er aansprakelijk?

Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Vaak ligt de aansprakelijkheid bij de werkgever. Dat komt omdat je als werkgever verantwoordelijk bent voor de veiligheid op de bouwplaats. Is het ongeval door een andere oorzaak ontstaan en niet door een gebrek aan veiligheid, bijvoorbeeld opzet of roekeloos gedrag, dan is een werkgever niet aansprakelijk. Dan kun je ook geen aanspraak maken op een schadevergoeding.

Vraag sowieso altijd advies. Voor vragen kun je bijvoorbeeld terecht bij: Letselschade bij Palsletselschade.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam