Klussen aan je nieuwe appartement? Dan zijn er een aantal zaken die je in de gaten moet houden.

Je net aangekochte appartement verbouwen: een klus die je niet zomaar doet. Belangrijk daarom om goed na te denken over wat je precies wil verbouwen en wat je uiteindelijke doel is. Wij geven tips.

Gepubliceerd: 08 juni 2017

Moodboard

Voor je gaat verbouwen, is het slim om verschillende woonmagazines door te nemen of Pinterest af te speuren naar beelden die je aanspreken. Maak vervolgens een moodboard. Plak je favoriete afbeeldingen op je moodboard. Na een tijdje zie je een lijn ontstaan in de stijl je gekozen hebt.

Bestel je nieuwe spullen

Voordat je je hele badkamer sloopt of oude meubels weggooit, is het handig om te bedenken waarmee je gaat beginnen en wat er nog even kan wachten. Een paar weken zonder douche of toilet is op zijn zachtst gezegd niet praktisch en die plastic stoel gaat na een tijdje ook vervelen. Bestel daarom ruim op tijd de spullen die je gaat gebruiken in je nieuwe interieur. Dat geldt ook voor meubels: vaak zit hier een lange levertijd op, waardoor je zomaar een tijd zonder zit als je alles te vroeg weggooit.

Bepaal de blijvers en de trends

Het is verstandig om te bepalen waar je trends naar voren laat komen en waar je juist gaat voor tijdloos design. Dat bijvoorbeeld geometrische tegels en muren nu helemaal hip zijn, betekent niet dat je hier jarenlang aan vast wil zitten. Toch meedoen aan de laatste trends? Een kussentje of kleed is zo vervangen en geeft het interieur toch een trendy uitstraling.

Onderzoek de functie van een ruimte

Is je appartement niet al te groot? Dan heb je waarschijnlijk geen aparte kamers om te eten, werken of ontspannen. Vaak gebeurt alles zelfs in dezelfde ruimte. Om je woning af te stemmen op de diverse functies, kun je verschillende dingen doen. Werk bijvoorbeeld met verschillende hoeken die je van hun eigen verlichting en kleuren voorziet, of kies voor een neutrale inrichting waarmee alles mogelijk is.

Bedenk wat je zelf doet en wat je laat doen

Heb je twee linkerhanden en geen geld om een aannemer in te schakelen? Geen zorgen, er zijn genoeg klussen die je zelf kunt doen. Met het juiste gereedschap kom je een heel eind. Denk niet alleen aan boren, hamers en schroevendraaiers. Maar bijvoorbeeld ook een zaagtafel. Vraag je handige vrienden of familie om je te helpen met de dingen die je zelf niet voor elkaar krijgt. Dat spaart geld uit en is ook nog eens heel gezellig.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.