Geld lenen voor het verbouwen van uw appartement

Bij een verbouwing denken mensen meestal aan een huis. Maar ook aan een appartement kunnen allerlei verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden. 

Gepubliceerd: 09 juli 2021

Zo kunnen er extra kamers gemaakt worden, komt er misschien een nieuwe keuken of zelfs een erker. Er zijn legio mogelijkheden. Sommige mensen hebben niet de liquide middelen om zelf een verbouwing te financieren en willen geld lenen.

Geld lenen bij een kredietverstrekker

Geld lenen voor een verbouwing is niet moeilijk. U gaat naar een kredietverstrekker en u leent het geld. Bij een verbouwing is het wel aan te raden om pas geld te lenen als uw verbouwing meer kost dan 25.000 euro. Bij het lenen van geld hebt u maar een paar mogelijkheden. U leent en u betaalt terug, maar er zijn een paar variaties. We sommen ze hieronder voor u op.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening voor een verbouwing is een verstandige oplossing. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat het risico laag is. U gaat de lening aan voor een vaste looptijd waarin u steeds hetzelfde bedrag aan aflossing en rente betaalt. Aan het einde van looptijd van de lening weet u ook dat u de verbouwing hebt afbetaald. Dat maakt de persoonlijke lening een vriendelijke vorm van lenen.

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een wat risicovollere manier van lenen. Bij het doorlopend krediet kunt u steeds geld opnemen tot aan het maximale kredietplafond. Dat maakt dat u het risico loopt dat u altijd met een maximaal leenbedrag zit. Daarover betaalt u dan steeds aflossing en rente. Alleen de rente op het doorlopend krediet is variabel wat betekent dat de rente kan gaan stijgen. Dat betekent dat uw maandelijkse lasten ook kunnen gaan stijgen. Om die reden is de persoonlijke lening een veel veiliger alternatief.

Leningen samenvoegen

Het afsluiten van een lening en er nog wat andere uitstaande leningen bij samenvoegen is ook een mogelijkheid. Dat is een mogelijkheid als u al een lening hebt en u wilt voor de verbouwing nog een extra lening afsluiten. Het samenvoegen van leningen noemen we leningen oversluiten. Het oversluiten van leningen is een veel gebruikte methode om alle leningen onder één dak te krijgen. Het voordeel van het samenvoegen of oversluiten van meerdere leningen is dat u alle leningen terugbrengt naar één lager rentetarief.

Deze drie mogelijkheden van lenen voor een verbouwing aan uw appartement zijn allemaal mogelijk bij Postkrediet.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.