Brand! Wat nu?

Voor veel mensen is brand de ergste schade die ze zich kunnen voorstellen. Bij brand wordt er vaak gedacht aan vuur, rook en vlammen waarbij zaken volledig verloren gaan. Maar gelukkig kan er na brand vaak nog veel hersteld worden.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

Naast de schade die de brand zelf veroorzaakt, krijg je te maken met andere gevolgschade. Schade door bluswater, roet en bij de brand vrijgekomen gevaarlijke stoffen. Hoe langer het duurt voordat er maatregelen worden genomen, hoe erger die gevolgschade. 

Bij BELFOR draait alles om het helpen van mensen en bedrijven met schade. Of het nu gaat om een particuliere woning, een appartementen complex of een bedrijfspand, BELFOR staat 24/7 klaar. Wij zijn inzetbaar voor de schadestop, de eerste bereddingswerkzaamheden, het verwijderen van roet, decontamintatie, reiniging en natuurlijk het herstel van de schade zelf. 

Schadestop
Naast de veiligheid van de mensen in het gebouw, is de eerste prioriteit er voor zorgen dat de schade niet erger wordt. Onder deze schadestop vallen bijvoorbeeld:

  • Het gebouw dichtmaken
  • Water en stroom afsluiten
  • (Blus)water afvoeren
  • Drogen en ventileren
  • Puin afvoeren

Met deze maatregelen voorkomen wij corrosievorming en verdere vervuiling of aantasting door de niet getroffen ruimtes te beschermen. De inboedel wordt veiliggesteld. Eventuele lekkage door kapotte leidingen sporen we op en herstellen wij. 

Verwijderen van roet
Roet is een van de ergste vormen van vervuiling. En het moeilijkst om te saneren zonder extra schade te veroorzaken. Bij BELFOR hebben wij verschillende reinigingsmethode. Zo kunnen wij zelf roetschade verwijderen zonder gebruik te maken van water. Afhankelijk van het te reinigen oppervlak kiezen we voor een wateroplossing of de droge techniek. Het reinigen zonder gebruik te maken van water is uniek. Bij BELFOR hebben wij namelijk een speciale Soot Removal Film (SRF) ontwikkeld die roet en stofdeeltjes bindt. De voordelen van SRF zijn:

  • Geen einddroging nodig
  • Niet corrosief
  • Geschikt voor kwetsbare oppervlakken, waar water niet gebruikt kan worden
  • Geen afscherming van de omgeving nodig
  • Geen afvalwater, dus milieuvriendelijk

Reiniging, decontaminatie en herstel
Met speciale chemicalien reinigen wij elektronica, waarbij wij op een veilige manier corrosie verwijderen. Daarnaast reinigen wij natuurlijk de andere in veiligheid gebrachte inboedel. 

Decontaminatie van ruimtes en lucht-/ventilatiekanalen krijgt bij ons speciale aandacht. Het gaat immers om de gezondheid van gebruikers van het appartementencomplex en de woningen. 

Tot slot maken wij het werk netjes af met schilderwerk en bouwkundig herstel. 

Ook getroffen door een (brand)schade?
Bij BELFOR zijn wij 24/7 inzetbaar voor calamiteiten, hiervoor hebben wij een speciaal nummer ingericht 0900-4321 4321. Onze hulp nodig, maar heeft het niet direct spoed of kan het wachten tot de volgende werkdag? Dan volstaat een berichtje aan schade@nl.belfor.com

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.