Casus; Liftstoring zoeken op afstand

Ontdek hoe wij op afstand liftstoringen oplosten bij VvE Schutterstoren en de liftinstallatie weer betrouwbaar maakten met onze innovatieve oplossingen.

Geplaatst door: Vebo Liftsupport

Casus: Oplossing voor Liftstoringen bij VvE Schutterstoren

In juni 2020 benaderde VvE Schutterstoren ons met een complex probleem: frequente storingen in hun liftinstallatie. Dit modern ontworpen complex in Amsterdam had twee OTIS GEN2 liften die in 2006 waren geïnstalleerd, maar één van de liften had aanhoudende storingen die niet waren opgelost.

 

Het probleem

De onderhoudsfirma die verantwoordelijk was voor het liftonderhoud kon geen bevredigende oplossing vinden voor de herhaaldelijke storingen in de linker liftinstallatie. Deze storingen zorgden voor aanzienlijke hinder en ongemak voor de bewoners.

De voorgestelde oplossing

Na een gedetailleerde inspectie en analyse stelden we een innovatieve oplossing voor. We adviseerden de VvE om de problematische lift uit te rusten met ons geavanceerde online monitoringsprogramma genaamd Modu-view. Hiermee kunnen we 24/7 real-time gegevens verzamelen en de lift op afstand monitoren. We kunnen bewegingen, storingen en besturingsdata uitlezen en de lift zelfs op afstand bedienen.

Problemen Geïdentificeerd

Tijdens de analyse ontdekten we problemen met de frequentieregelaar en CANbus-storingen in de besturing. De frequentieregelaar gaf herhaaldelijk meldingen van "drive not ready," en de CANbus-storingen werden veroorzaakt door een externe voedingseenheid met toenemende weerstand.

De oplossing

Gebaseerd op onze bevindingen stelden we voor om de frequentieregelaar te vervangen en een stabiele voedingseenheid te installeren. Dit zou de liftinstallatie weer betrouwbaar maken en de storingen verhelpen. Na de uitvoering van deze werkzaamheden hebben we de liftinstallatie uitgebreid getest en geen verdere storingen waargenomen.

De helft van de Schutterstoren

Conclusie

Dankzij Modu-view en de voorgestelde aanpassingen functioneert de liftinstallatie van VvE Schutterstoren nu betrouwbaar en storingsvrij. Als u vergelijkbare liftuitdagingen heeft, staan we klaar om op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Neem contact met ons op! of bel 0174 641 490 

Bedrijvengids Geplaatst door
Vebo Liftsupport

Vebo Liftsupport

Mercuriusplein 30, 2685 LP  Poeldijk

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.