Deuren vervangen of opknappen in je nieuwe appartement?

Heb je net een nieuw appartement gekocht dan zijn er vaak een aantal zaken in de woning die moeten worden opgeknapt.

Gepubliceerd: 24 maart 2023

Een van die dingen zijn vaak de deuren. Deze zijn versleten of beschadigd. Het is niet altijd nodig om de hele deur te vervangen. In sommige gevallen, als de deuren nog in goede staat zijn volstaat een opknapbeurt. In dit artikel bekijken we de verschillende mogelijkheden voor het opknappen of vervangen van je deuren.
Als het om de voordeur gaat dat dat niet zomaar kan omdat de voordeur van de VvE is.

De deuren opknappen

Als de deuren nog in goede staat zijn, maar alleen een beetje opgeknapt moeten worden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om ze er als nieuw uit te laten zien. Als het om de voordeur gaat, gelden er bepaalde regels, omdat de voordeur van de VvE is. Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen, is de deuren schoonmaken. Gebruik een zachte doek en een mild reinigingsmiddel om eventuele vlekken of vuil te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken kun je een mengsel van water en azijn gebruiken. Zorg ervoor dat je de deuren grondig droogt nadat je ze hebt schoongemaakt om waterschade te voorkomen.

Krassen of deuken

Als de deuren krassen of deuken hebben, kun je deze opvullen met een houtvuller. Breng de houtvuller aan met een plamuurmes en strijk het glad. Nadat de houtvuller is opgedroogd, kun je het oppervlak schuren en verven om de deur er als nieuw uit te laten zien.

Deurklinken vervangen

Een andere manier om de deuren op te knappen, is door het deurbeslag te vervangen. Dit omvat het vervangen van de deurklink, deurscharnieren en ander beslag zoals de rozetten of het schild. Er zijn veel verschillende soorten deurbeslag beschikbaar, variërend van klassieke tot moderne stijlen, zoals een zwarte deurklink en met of zonder sloten, zodat je de perfecte look voor je deur kunt kiezen.

Deuren schilderen

Als je deuren wel in goede staat zijn, maar er niet meer zo mooi uitzien, kun je ze schilderen om ze er weer als nieuw uit te laten zien. Het schilderen van deuren is een goedkope manier om je huis op te frissen en het kan een leuk doe-het-zelfproject zijn. Zorg er wel voor dat je de deuren goed schoonmaakt en schuurt voordat je begint te schilderen en gebruik de juiste verf voor het materiaal van de deur.

Decoratieve panelen

Als je houten deuren hebt die er eenvoudig uitzien, kun je er decoratieve panelen aan toevoegen om ze op te fleuren. Decoratieve panelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, zoals hout, metaal en glas. Ze kunnen worden toegevoegd aan de boven- of onderkant van de deur of in het midden.

Raamfolie

Als je glazen deuren hebt die er saai uitzien, kun je ze opfrissen door er raamfolie op aan te brengen. Raamfolie is verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren, waardoor je de deuren een mooiere uitstraling kunt geven. Raamfolie kan ook helpen om de privacy te verbeteren als je deuren hebt die uitkijken op de straat of de buren.

Deuren vervangen

Als de deuren te veel versleten of beschadigd zijn om te repareren, is het tijd om ze te vervangen. Het vervangen van de deuren kan een geweldige manier zijn om een nieuwe stijl toe te voegen aan het huis, daarnaast zorgt een nieuwe deur er natuurlijk voor dat deze weer beter sluit, waardoor je woning beter geïsoleerd is.

Verschillende stijlen

Er zijn verschillende soorten deuren beschikbaar om uit te kiezen, waaronder massief houten deuren, glazen deuren, schuifdeuren en meer. Bij het kiezen van nieuwe deuren is het belangrijk om rekening te houden met de stijl van het huis, de functie van de deuren en natuurlijk je budget.

Overweeg een schuifdeur

Als je op zoek bent naar iets anders, overweeg dan om een schuifdeur te installeren. Dit is een geweldige manier om ruimte te besparen en tegelijkertijd een moderne uitstraling te creëren. Schuifdeuren zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, van klassiek tot modern. Ze kunnen ook worden gebruikt om kamers te scheiden.

Een professional inschakelen

Het vervangen van deuren, sloten en kozijnen kan een uitdagende taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt met timmerwerk. Als je niet zeker weet hoe je deuren moet vervangen, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een professionele installateur kan je helpen bij het kiezen van de juiste deuren voor je huis, en kan de deuren snel en efficiënt plaatsen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.