Beleid laadpalen elektrische auto’s Lopik

Het aandeel van elektrische auto’s in Nederland neemt toe en daarmee samenhangend ook het aantal laadpalen voor deze voertuigen. Een trend die ook de gemeente Lopik raakt.

De keuze voor het aanschaffen of leasen van een elektrische auto is een keuze van de gebruiker zelf. Maar daarbij komt de manier waarop deze auto’s moeten worden voorzien van mogelijkheden om hun batterijen op te laden. 

Uiteraard zullen gebruikers hun auto het liefst op eigen terrein opladen. Echter 75% van de huishoudens in Nederland heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein en zijn daarmee automatisch aangewezen op voorzieningen die (semi)publiek zijn1. Maar ook bezoekers met een elektrische auto, maken gebruik van deze (semi)publieke laadvoorzieningen. 

Kortom de trend van steeds meer elektrisch vervoer in Nederland, geeft een sterke aanleiding om als gemeente Lopik een beleid omtrent laadpalen voor elektrische auto’s op te stellen met daarin speciale aandacht voor de publieke laadinfrastructuur.

Dit beleid is opgesteld om meerdere doelstellingen te behalen. Allereerst heeft het beleid een informerende functie voor particulieren en bedrijven in de gemeente Lopik omtrent dit thema. Daarnaast maakt het beleid het mogelijk om aanvragen voor openbare laadpalen op eenzelfde en gelijkwaardige manier te beoordelen. Tot slot geeft het duidelijkheid over de criteria en voorwaarden die daarbij van toepassing zijn. 

Het beleidsstuk is als volgt vormgegeven. Allereerst wordt het huidige beleid van de gemeente beschreven in combinatie met de rol die wij als gemeente willen vervullen. Daarna wordt de houding ten opzichte van de verschillende typen laadvoorzieningen en daarmee het beleid toegelicht. Tot slot worden de criteria en voorwaarden opgesomd die de gemeente hanteert bij aanvragen voor (semi) publieke laadvoorzieningen.

Meer informatie:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2022-16892.html

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.