Duurzaam Biobased Galerij Armatuur

Dit speciaal duurzaam ontwikkelde galerij/portiek armatuur is o.a. gemaakt van Olifantengras. Dit CO2 reducerende armatuur is voorzien van ons QUALEDY LED T5 buisje. Hiermee is deze lamp de meest milieu- en onderhoudsvriendelijke optie in de markt.

Geplaatst door: MEIPOS LED verlichting

Dit cradle to cradle armtuur is gemaakt van biobased kunststof. De armatuur wordt voorzien van een blockchain code waardoor alle grondstoffen omschreven zijn en hierdoor 100% recyclebaar. Tevens wordt door het gebruik van hernieuwbare ,plantaardige bronnnen CO2 voor langere tijd opgeslagen in de armatuur. Dit aramatuur heeft dus ook directe CO2 reducerende functie. Naast de blockchain code heeft dit armatuur een grondstoffen paspoort waardoor het voor de klant ook direct inzichtelijk welke grondstof is gebruikt.

Dit unieke galerij armatuur wordt geproduceerd in Nederland volgens het Mass Balance principe. Dat betekent dat reeds bestaande grondstoffen zo goed mogelijk ingezet worden. Bij deze bestaande, recyclebare grondstoffen wordt vervolgens plantaardige materiaal toegevoegd. Elke keer dat de grondstof gerecycled wordt, wordt het materiaal weer verwerkbaar gemaakt door het toevoegen van biobased materiaal. Het gevolg is dat producten door de tijd heen een steeds hogere biocontent gaan bevatten, zonder dat reeds bestaande materialen uit het oog worden verloren. Het doel is zo min mogelijk nieuwe grondstoffen te produceren. En als het dan toch niet anders kan, dan wordt plantaardige grondstof gemaakt.

De armatuur krijgt een eigen blockchain. Door deze af te lezen weten wij welk kunststof er voor dit armatuur gebruikt is, hoe vaak het kunststof al gerecycled is, en wat wij moeten doen om er opnieuw een product van te maken. Hierdoor belandt het kunststof niet in de verbrandingsoven, maar gaat het terug naar de fabriek waar het tot een nieuw product wordt gemaakt. Door het toevoegen van nieuwe plantaardige kunststof en opnieuw planten van Olifantengras wordt de CO2 reductie bij elke retourname groter.

Dit duurzame galerij armatuur is geschikt voor onze QUALEDY T5 LED buisjes
en onze LED Noodverlichting buisjes (incl. zelftestende accu). Hierdoor is dit het meest eenvoudige armatuur in de markt qua installatie en toekomstige vervanging van de lichtbron.

Een grote win voor zowel het milieu als de portemonnee is de eenvoudige vervanging van de lichtbron, waardoor elke 5-7 jaar de
armatuur een tweede en derde levensduur krijgt.

Doordat de afmetingen gelijkwaardig zijn aan de huidige standaard
rechthoekige armaturen is er bij vervanging geen schilderwerk vereist.

Specificaties galerij armatuur                 Specificaties LED T5
- Biobased kunststof                                   - Verbruik: 4 Watt
- Opalen (lichtdoorlatende) kap                   - Efficiëntie: 120 Lumen/Watt
(100% recyclebaar PCB)                             - Lichtkleur: 3000K of 4000K
- Beschermingsgraad: IP65
- Slagvastheid: IK 8-10
- UV bestendig
- Voorzien van T5 (G5) aansluiting
- Afmetingen: B 365 x L 120 x H 50 mm

Door de samenwerking tussen MEIPOS en Ruplex is dit unieke design
volledig duurzaam. Dit betekent niet alleen een win voor het milieu, maar
levert dit ook financieel voordeel op voor woningbouwcorporaties, VvE’s en
vastgoedonderhoud.

Bedrijvengids Geplaatst door
MEIPOS LED verlichting

MEIPOS LED verlichting

De Ynfeart 7-208, 8447GM  Heerenveen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.