Duurzame inrichting dankzij deze tips

Op zoek naar tips voor een duurzame inrichting? Dan zit u goed bij deze blog. Duurzaamheid zit hem niet alleen in het verbruik van bijvoorbeeld elektra, gas en water maar ook in uw inrichting!

Gepubliceerd: 30 juni 2023

Ga voor meubels en accessoires van de juiste materialen waar u lang mee kan doen. Wij hebben een aantal tips voor u opgesteld, zodat u weet waar u aan moet denken bij het kiezen van uw interieur.

Maak uw opbergruimte functioneel en veelzijdig

Met opbergruimte kunt u op een duurzame manier omgaan. Door deze functioneel en veelzijdig in te zetten, maakt u op de beste manier gebruik van de ruimte. Maar, dit kan ook goed gerealiseerd worden dankzij het gebruik van duurzame kasten.

Ga voor een kast van goede kwaliteit en met een lange levensduur. Zo geniet u lang van het meubel en houdt u uw appartement ook nog eens erg geordend. Ook het materiaal draagt bij aan de mate van duurzaamheid.

Ga voor een ruime kast van massief hout zoals mangohout, acaciahout of teakhout. Dit materiaal is erg stevig en gaat gegarandeerd jarenlang mee, zonder te vervormen of verweren. Super functioneel dankzij het gebruik van de opbergruimte in uw appartement, en écht duurzaam dankzij de kwaliteitskeuze!

Ontspannen op de fijnste meubels

Wat ook bijdraagt aan de duurzaamheid in huis, is de keuze van zitmeubels. Een zachte stoel of de meest comfortabele banken kunnen ook een bepaalde duurzaamheid garanderen.

Door, net als bij de kasten, te kiezen voor een bank van hoogwaardig materiaal, gaat een bank jarenlang mee. Maak optimaal gebruik van de zitmogelijkheid in huis door middel van een heerlijk zittende bank.

Door te kiezen voor een stof die lang meegaat, blijft uw bank er voor een lange periode als nieuw uitzien. Zo geniet u lang van uw aankoop en wordt uw nieuwe bank een duurzame investering.

Vintage producten voor in uw appartement

Naast bovengenoemde tips voor het kiezen voor kwaliteit en duurzame materialen, is duurzaamheid ook mogelijk op een andere manier. Vintage meubels zijn weer terug van weggeweest en zijn een ontzettend duurzame keus.

Hergebruik van materialen draagt bij aan het niveau van duurzaamheid bij u in huis. Dankzij vintage meubels of decoratie heeft u op een unieke manier bij kunnen dragen aan dit onderwerp.

Nog meer duurzaamheid in huis

Naast meubels zit duurzaamheid natuurlijk ook echt wel in de keuze voor verlichting, uw verbruik en of u bewust omgaat met gas, water en elektra.

Denk er dus altijd aan dat u niet onnodig lampen laat branden als u weggaat. Zo verbruikt u geen stroom waar u niet bent. Benut ook zo veel mogelijk het daglicht. Is het dus licht en zonnig buiten? Doe de gordijnen open en geniet van dit natuurlijke licht.

Probeer bewust om te gaan met uw keuzes in huis. Dit geldt niet alleen voor uw inrichting, maar ook hoe u zelf omgaat met het verbruik.

Materiaal keuzes voor een duurzame ruimte

Wilt u dus gaan voor duurzaam, kies dan bewust voor bepaalde materiaalsoorten, maar ga ook voor kwaliteit. Door duurzaam en ethisch verkregen materialen te kiezen kunt u een steentje bijdragen aan een duurzaam leven.

Ook de kwaliteit van een product draagt hieraan bij. Ga voor een variant van stevig materiaal, zodat u hier zo lang mogelijk plezier van hebt. Gaat er wel iets stuk of beschadigt het? Kies er dan voor om het te laten maken. Dat is beter dan een nieuw product kopen.

Heeft u al duurzame keuzes bij u in huis gemaakt? Probeer het uit en geniet zo lang mogelijk van een mooie, duurzame inrichting. Daarmee draagt u bij aan de wereld en ziet uw appartement er prachtig en stijlvol uit.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.