Een nieuw appartement beveiligen

Wanneer u een appartement hebt gekocht staat er natuurlijk veel te doen, voordat u er in kan gaan wonen.

Gepubliceerd: 23 april 2022

Allereerst, zou u natuurlijk de muren kunnen verven en een vloer moeten leggen. Maar waar velen niet bij stilstaan is hoe u het beste uw nieuwe appartement beveiligd. Het beveiligen van uw nieuwe appartement hoort een van de hoogste prioriteiten te zijn. U weet bijvoorbeeld niet of er nog vorige bewoners zijn die een extra sleutel hebben bewaart. Om uw appartement zo goed mogelijk te beveiligen vindt u in dit artikel een aantal tips die u met de beveiliging van uw appartement kunnen helpen.

Vervang de deurklinken van uw appartement

Een goede manier om de veiligheid van uw appartement te verhogen is door de deurklinken te vervangen. Elke deurklink wordt op een andere manier gehanteerd en daarbij zijn er deurklinken die gekeurd zijn door de politie tegen inbraak. Zo een deurgreep heeft namelijk een bepaalde sluiting manier, waardoor het moeilijk is om in te breken. Bij het vervangen van uw deurklink hoeft u niet per se het slot vervangen, maar dat is wel een optie.

Vervang de sloten van uw appartement

Natuurlijk is de makkelijkste optie de sloten van uw appartement vervangen. Dit kunt u het beste laten doen door een slotenmaker. Niet elke slotenmaker is betrouwbaar, ga daarom af op de slotenmaker die u via vrienden of kennis kent of via de VvE. Let hierbij op dat u aan uw slotenmaker vraagt of hij een slot installeert dat het keurmerk van de politie draagt. Dit zorgt voor extra veiligheid tegen inbraak.

Andere manieren van uw appartement beveiligen

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om uw appartement te beveiligen. Mag u bijvoorbeeld van de woningcorporatie of de VvE een huisdier houden? Dan kunt u kiezen voor een hond. Honden zijn al jarenlang een groot onderdeel van het menselijk leven en hebben ons in die tientallen jaren altijd beschermd. Een hond in huis kan dus voor de mogelijke veiligheid zorgen die u zoekt. Honden blaffen namelijk vaak naar onbekende mensen die hun leefomgeving binnendringen. Dit alert niet alleen u maar ook uw buren als u niet thuis bent.

Mag u geen hond van uw VvE dan is het ook mogelijk een simpel alarm in te stellen waarbij u een code invoert om deze elke keer te ontgrendelen of juist te grendelen. Een alarm is ideaal in dit geval, omdat deze niet alleen u inlicht dat er bij u is ingebroken, maar ook gelijk de politie inlicht.

Als laatste kunt u ook camera’s ophangen in uw appartement, zodat u altijd weet wat er gebeurt of wie er in uw appartement is. Camera’s zijn voor velen het ideale middel, omdat een alarm een inbreker kan afschrikken. Camera’s voor uw woning kunt u tegenwoordig aanschaffen met beveiliging app, waarmee u 24/7 een live feed van uw appartement kan zien en een stil alarm kan inschakelen wanneer u niet thuis bent.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.