Een tuinkamer op je balkon

Wie vanaf de N50 richting Kampen aan komt rijden, ziet de drie tuinkamers op het dakterras van het nieuwe appartementencomplex al op afstand schitteren. Trots kijken ze uit over de wijde omgeving; de uiterwaarden en de Buiten Reeve in Kampen.

Geplaatst door: Metalura

Wie vanaf de N50 richting Kampen aan komt rijden, ziet drie tuinkamers op het dakterras van het nieuwe appartementencomplex al op afstand schitteren. Trots kijken ze uit over de wijde omgeving; de uiterwaarden en de Buiten Reeve, een overloopgebied in Kampen.

 

De bewoners van het appartementencomplex in Kampen kwamen op het idee voor een tuinkamer op het dak voor meer beschutting tegen de zon en de wind. Het kan flink waaien op het terras. Voor zonwering en meer comfort op het dakterras was een tuinkamer met onderdakzonwering de beste oplossing.

 Tuinkamer op het dak in Kampen

Op de bovenste etage liggen drie appartementen. Alle drie de bewoners waren het eens om voor meer eenheid dezelfde tuinkamer op het dakterras te plaatsen. De appartementen zijn ruim opgezet en hebben een dubbelbreed balkon. De bewoners kozen vanwege de beschikbare ruimte en het licht voor een ruime tuinkamer van Metalura met aan drie zijden glas.

 Tuinkamer op het dak in Kampen

Wat voor de eigenaren de keuze voor Metalura bepaalde, is dat deze tuinkamer, de Excellent op twee palen is gebouwd en rondom glas heeft. Veel aanbieders van tuinkamers adviseren een tuinkamer op meerdere palen, waarbij het open effect verdwijnt. Dankzij de slimme en duurzame constructie van Metalura zijn twee palen voldoende aan de voorzijde nodig. Metalura heeft ook een speciale constructie ontwikkeld dat de tuinkamers extra in het dak geborgd zijn en veilig blijven staan, ongeacht de weersomstandigheden.

De tuinkamers hebben voor meer privacy een gedeelte met melkglas aan de zijkant. Voor een open effect zijn de tuinkamers met transparante glazen wanden met het draai-/vouwsysteem uitgevoerd, zodat de wanden helemaal open kunnen als de weersomstandigheden zich hiervoor lenen.

 Tuinkamer op het dak in Kampen

In december 2020 zijn de tuinkamers in Kampen geplaatst. Drie weken achter elkaar werd er elke week één tuinkamer opgebouwd.
Ondertussen hebben de drie tuinkamers alle weersomstandigheden al meegemaakt; van sneeuw in december tot een serieuze voorjaarsstorm. Om de zon te weren hebben de bewoners voor elektrische onderdakzonwering gekozen. 

Tuinkamer op het dak in Kampen 

De bewoners hebben eerst bij de makelaar wat hij van het idee van een tuinkamer op het dakterras vond, maar hij vond het echt een aanwinst voor de woning. Hij adviseerde wel om voor een open effect te kiezen voor veel glas. De tuinkamer is een extra vorm van isolatie, op het terras horen de eigenaren van het appartement de spoorrails en de snelweg die nabij liggen niet meer.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een tuinkamer op je balkon? Kijk dan op www.metalura.nl.

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.