Elektrische deurdranger of deurautomaat?

Wat is het verschil tussen een elektrische deurdranger en een deurautomaat?

In principe is het precies hetzelfde apparaat waarvoor een ander woord wordt gebruikt. Bent u op zoek naar een oplossing om uw deuren automatisch te openen én te sluiten? Een elektrische deurdranger of beter gezegd, een deurautomaat, kan dan een goede oplossing zijn. Een deurautomaat zorgt ervoor dat de deur automatisch opent en sluit. Handig bij een zware deur of als er dagelijks veel mensen passeren. Met een deurautomaat weet u zeker dat de deur niet onnodig open blijft staan, wat bovendien energiekosten bespaard.

Standaard deurdranger:

De standaard deurdranger wordt ook wel een deursluiter genoemd. Het apparaat wordt aan de bovenkant van een deur gemonteerd en zorgt ervoor dat de deur gecontorleerd en automatisch sluit nadat deze is geopend. Ze bieden controle over de sluit snelheid en de kracht waarmee de volledige sluiting van de deur wordt gegarandeerd. 

Er zijn buitendeuren waarop je beter geen deurdranger kunt monteren. Als je een buitendeur hebt die veel op de wind staat, dan levert dat extra belasting op. Hetzelfde geldt wanneer de dranger met hele sterke windvlagen te maken kan krijgen. Een deurdranger heeft in dat geval niet genoeg sluitkracht om de deur te doen sluiten. Wil je zo'n deur toch automatisch laten sluiten, dan is een deurautomaat een betere keuze. Een deurautomaat sluit op netstroom en heeft dankzij zijn eigen motor de kracht om de deur zelf dicht te trekken. De deurautomaat heeft als bijkomend voordeel dat de deuren ook automatisch openen bij benadering.

Deurautomaat:

Een deurautomaat wordt in de volksmond ook wel elektrische deurdranger genoemd. Het is een systeem dat deuren volledig automatisch opent en sluit. De deurautomaat bestaat uit sensoren, detectoren of knoppen die reageren op de aanwezigheid van mensen. De deur zal dan ook automatisch openen wanneer iemand de deur nadert. Deurautomaten worden vaak gebruikt in openbare gebouwen waar gemakkelijk toegang van mensen belangrijk is. Natuurlijk kunnen deurautomaten ook gemonteerd worden in huizen om zo bijvoorbeeld langer thuis te kunnen wonen. Ze kunnen op vrijwel iedere bestaande en nieuwe deur worden gemonteerd.

Conclusie:

Een standaard deurdranger zorgt ervoor dat een deur volledig gecontroleerd sluit. Bij een elektrische deurdranger of deurautomaat bedoeld men hetzelfde apparaat. De deurautomaat is een systeem dat er voor zorgt dat de deuren automatisch openen én sluiten.

Interesse? 

Heeft u interesse in een deurautomaat om zo de toegang tot uw gebouw te vergemakkelijken? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Neem contact op

 ‎www.entrancedeuren.nl

info@entrancedeuren.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Entrance Automatische Deuren B.V.

Entrance Automatische Deuren B.V.

Wattstraat 10, 3771 AG  Barneveld

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Entrance Automatische Deuren B.V.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.