Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Als zzp'er een appartement kopen

16 november 2017
Stel: je hebt een prachtig appartement gezien, maar je bent freelancer. Wat zijn de kansen dat je een hypotheek krijgt?
LEES VERDER

Het is zeker mogelijk om als zzp'er een hypotheek te krijgen. Zeker als je kunt laten zien dat je je zaken voor elkaar hebt! Met welke voorwaarden moet je rekening houden?

Belangrijk is dat je kunt aantonen dat jouw bedrijf stabiel genoeg is om voorlopig overeind te blijven, dus om je maandelijkse lasten te kunnen betalen. Er wordt hiervoor gekeken je inkomen. Dit wordt berekend aan de hand van de nettowinst van je onderneming. Bijvoorbeeld op basis van je jaarcijfers of een prognose van een accountant. Verder wordt er gekeken naar hoe lang je bedrijf bestaat.

Zzp hypotheek

Voor freelancers bestaan er ook speciale hypotheken: een zzp hypotheek. Hierbij wordt net als bij andere hypotheken gekeken naar je jaarinkomen om te berekenen hoeveel hypotheek je kunt krijgen. Bij freelancers wordt hierbij vaak naar de nettowinst van de afgelopen drie jaar gebruikt. Het is echter bij sommige partijen een zzp hypotheek te krijgen als je korter dan drie jaar bezig bent:

- Tussen de een en twee jaar zelfstandig? 75% van het berekende inkomen wordt meeberekend. (In dit geval geldt de eerste 10 jaar wel een opslag op de rente van 0,30%. Na tien jaar vervalt deze automatisch.
- Meer dan twee jaar, maar minder dan drie jaar zelfstandig? 90% van het berekende inkomen wordt meeberekend.
- Langer dan drie jaar zelfstandig? 100% van het berekende inkomen wordt meeberekend.

Is je partner ook zelfstandig? Dan moet in elk geval één van de twee minimaal drie jaar bezig zijn om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Het is zelfs mogelijk in aanmerking te komen voor NHG!

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

ZOEKSUGGESTIES