Je huis of beleggingspand verkopen in tijden van corona?

Bespaar kosten en doe het zelf! De eerste drie maanden van dit jaar is de gemiddelde verkoopprijs van woningen blijven stijgen.

Gepubliceerd: 01 juli 2020

Zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM).Toch zijn er mensen die twijfelen of dit nog lang zo zal blijven, als gevolg van de effecten van de corona crisis op de economie. Het lijkt er dan ook op dat steeds meer mensen hun huis in de verkoop zetten en makelaars hebben het hierdoor drukker dan normaal. Maar er is ook een andere manier om je huis te verkopen, waardoor er helemaal geen makelaar bij hoeft komen kijken.

Wanneer je je huis verkoopt via een makelaar, komen er altijd bepaalde kosten bij kijken. Een makelaar functioneert als bemiddelaar bij het verkopen van je huis en rekent hiervoor een courtage als vergoeding. Om deze kosten te besparen, kun je er ook voor kiezen om je huis helemaal zelf te verkopen. Deze optie wordt steeds populairder onder particulieren. Huizensites en online marktplaatsen hebben ook dit jaar weer een stijging gezien in het aantal huizen dat zonder makelaar verkocht wordt. Zelf je huis verkopen is mogelijk door direct te schakelen met de verkopende partij, zonder tussenkomst van een bemiddelaar. Helemaal nu veel mensen meer tijd over hebben door het thuiswerken, kan het de moeite waard zijn om dit zelf te doen. Het is hierbij belangrijk dat je goed hebt nagedacht over de prijs en een ondergrens vaststelt voor jezelf. Dit kan je doen door te kijken naar recent verkochte huizen in de buurt en door je huis te laten taxeren. Ook kun je ervoor kiezen om je huis te verkopen aan een belegger of investeerder. Hierbij zijn er aan beide kanten geen makelaars mee gemoeid en krijg je vaak een direct en vrijblijvend bod. Er zijn dan ook geen onzekerheden omtrent een financieringsvoorbehoud en kunnen er voordelige en flexibele voorwaarden worden opgesteld.

Ook als je in het bezit bent van een beleggingspand, kan dit een geschikt moment zijn om te verkopen. Een beleggingspand is in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk verhuurd en het lukt vaak niet om deze helemaal leeg te krijgen op de gewenste verkoopdatum. Als je toch zou willen verkopen, zijn er mogelijkheden om dit in verhuurde staat te doen. Dit kan bijvoorbeeld door het beleggingspand te verkopen aan een belegger die daarbij ook de huurcontracten overneemt. De koop breekt hierbij geen dus geen huur, maar wisselt enkel van eigenaar. Ook bij het verkopen van een beleggingspand aan een belegger is het bijkomend voordeel dat er geen makelaar en makelaarskosten bij komen kijken. Ook de notariskosten zijn volledig voor de aankopende partij. Daarnaast geeft een belegger veel meer zekerheid dat de verkoop doorgaat, omdat er geen sprake is van financieringsvoorbehoud.

DamBorg is een vastgoedinvesteerder in kwestie, die huizen en beleggingspanden koopt en, indien nodig, renoveert. Door onze lange beleggingshorizon kunnen wij altijd een marktconforme prijs bieden en zijn we niet gevoelig voor conjunctuurschommelingen. Neem contact met ons op voor een volledig vrijblijvend bod op uw huis of beleggingspand, we gaan graag met u in gesprek!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.