5 tips om je appartement snel te verkopen

Als je wilt gaan verhuizen, wil je je appartement natuurlijk snel verkopen. Misschien heb je zelfs al een huis of appartement op het oog.

Gepubliceerd: 06 september 2017

Natuurlijk zit je niet te wachten op dubbele maandlasten, dus wil je je appartement snel verkopen. Alleen een bordje ‘te koop’ op de deur hangen gaat niet werken: er is heel wat meer nodig om je appartement te verkopen. Wij geven 5 praktische tips waarmee jij je appartement snel kunt

1. Zoek een goede makelaar

Een goede makelaar is een absolute must als je je appartement wilt verkopen. Hij zorgt dat je appartement online komt te staan en vindbaar wordt. Bovendien zal hij potentiële kopers ook vertellen dat jouw appartement te koop staat. Voordat je met een makelaar in zee gaat, is het goed om erop te letten dat het een goede makelaar is. Je kunt het beste makelaars vergelijken om de juiste te vinden. Heb je een makelaar gekozen die je wel goed lijkt, dan is het verstandig om hem uit te proberen. Maak een afspraak om een woning te bezichtigen, zodat je ontdekt hoe de makelaar in de praktijk werkt. Zo weet je waar je aan toe bent als je jouw appartement door hem laat verkopen.

2. Verwijder alle overbodige spullen

Als je wilt verkopen, is het goed om alle overbodige spullen weg te halen. Zo kunnen mensen bij bezichtiging beter zien waar het om gaat. Haal decoraties weg, ruim grondig op en zorg dat er nooit iets rondslingert. Zo maak je met je appartement een goede eerste indruk. Je hoeft je appartement niet zo perfect te hebben als die uit het vtwonen magazine, maar zorg wel dat het netjes is. Dit wordt ook wel verkoopstyling genoemd. Het is overbodig te zeggen dat je voor elke bezichtiging je appartement een grondige schoonmaakbeurt geeft.

3. Veranderingen aan je appartement

Kopers kunnen niet altijd door de gebreken heen kijken. Het is dan ook goed om zelf een rondje door je appartement te doen en te kijken door de ogen van de koper. Wat zie je? Probeer gebreken op te lossen. Schimmel in de badkamer probeer je netjes te verwijderen, misschien is er in de slaapkamer een nieuw behangetje nodig of moeten de kozijnen een verfje hebben. Verander alleen dingen die je met een klein budget kunt oppakken. Het moet de investering wel waard zijn.

4. Laat je appartement taxeren

Taxatie van je appartement is niet gratis. Maar het kan je wel heel wat opleveren. Zo weet je door te taxeren welke waarde het appartement heeft. Je kunt de taxatie het beste laten uitvoeren door een onafhankelijke taxateur. Het rapport kun je beschikbaar stellen voor de potentiële kopers. Dat bespaart hen weer geld en bovendien hebben ze zo in een oogopslag de informatie die ze nodig hebben. Hoewel het taxeren niet de taak is van de verkoper, kan het wel net het zetje zijn dat kopers nodig hebben om overstag te gaan.

5. Leg alles klaar wat nodig is

Kopers vinden eerlijkheid en openheid het belangrijkste wat er is. Heb je dus potentiële kopers, zorg dan dat alles klaar ligt. Het taxatierapport, maar ook de info over de VvE en hoe de regels in jouw appartementencomplex werken. Probeer niet om de kopers te overstelpen met informatie, maar zorg wel dat alles meteen beschikbaar is als ernaar gevraagd wordt. Jouw open en eerlijke houding zal kopers het vertrouwen geven wat nodig is om tot een beslissing te komen.

Je appartement moet er natuurlijk goed uitzien voordat je het te koop kunt aanbieden. Je moet niet proberen om (ernstige) gebreken te verdoezelen, maar je kunt wel zorgen dat de beste kanten van je appartement duidelijk naar voren komen. Door bijvoorbeeld wat schilderwerk te doen, kun je zorgen voor een nette en verzorgde look. Door daarnaast te kiezen voor een goede makelaar en voldoende informatie, maak je ook een betrouwbare indruk. Zo maak je het beeld voor de koper zo positief mogelijk en is de kans het grootst dat je je appartement snel zult verkopen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.