..........
shadow_fix

Een appartement kopen, waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar een appartement om te kopen kun je van tevoren beter rekening houden met bepaalde zaken.

Zo voorkom je dat je een appartement kiest dat eigenlijk niet naar je zin is ook is het mogelijk om meerdere appartementen te bezoeken tijdens de NVM open huizen dag. Houd daarom op voorhand altijd rekening met de volgende punten.

Bekijk wat je deelt

Als je eigenaar wordt van een appartement word je ook verplicht lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) die in dat complex zitten. Bij een appartement kopen heb je naast bepaalde ruimtes die je deelt met andere mensen ook eigen ruimtes. Kijk van tevoren goed hoe dit in elkaar zit en waarover de VvE gaat en wat inbegrepen is aan kosten. Vaak wordt er een potje aangelegd waarin iedereen een inleg doet zodat reparaties die nodig zijn ook meteen betaald kunnen worden.

Kijk of het appartement geschikt is

Natuurlijk is het bij een appartement kopen zeker van belang dat je kiest voor een appartement dat bij je past, dat betaalbaar is maar dat ook groot genoeg is. Een appartement kopen lijkt sterk op een huis aanschaffen en je wilt wel dat het bevalt. Als je er zelf niet uitkomt schakel dan bij een appartement kopen de hulp van een goede online makelaar in.

Hoe is het gebouw er aan toe?

Bekijk niet alleen hoe de staat van het appartement is maar ook hoe het gehele gebouw er aan toe is. Kun je een perfect appartement kopen in een gebouw dat niet goed is schiet je er weinig mee op. Als er sprake is van achterstallig onderhoud in openbare delen dan kan zo’n appartement kopen nog wel eens een grote kostenpost worden waar iedere eigenaar voor opdraait.

Kijk naar het financiële plaatje

Net als bij de aankoop van een eigen huis kijk je ook bij een appartement kopen of je de hypotheek kunt aflossen. Niet alle appartementen zijn even duur maar er zijn er bij die net zoveel kosten als een compleet woonhuis met meer verdiepingen. Als de hypotheek te hoog is kun je beter op zoek gaan naar iets anders. Zorg altijd dat je van tevoren goed op de hoogte bent hoe alles geregeld wordt en dan kan een appartement kopen een goede optie voor je zijn. Bepaalde kosten die je deelt met andere bewoners kunnen voordelig uitvallen maar houd er wel altijd rekening mee. Bij je eigen huis draai je daar als enige eigenaar alleen voor op, bij een appartement kopen wordt dit gedeeld.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam