Verhuizen van eengezinswoning naar appartement

Het is en blijft een grote klus om al je spullen van A naar B te krijgen, maar als je van een eengezinswoning naar een appartement verhuist, zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden.

Gepubliceerd: 25 februari 2019

Appartementen zijn namelijk kleiner van oppervlak dan eengezinswoningen, en wat neem je dan wel en niet mee? In dit artikel helpen wij je op weg om je spullen op een handige manier te sorteren.

Grote meubels

Allereerst is het belangrijk om eens te meten of je grote meubels zoals je bed en bank in het nieuwe appartement passen. Als je bijvoorbeeld een grote hoekbank hebt is het niet altijd mogelijk om deze in je nieuwe woonkamer te plaatsen. Misschien past de bank wel, maar houd je daardoor geen of amper ruimte over om te lopen. Dat is niet fijn en daar wil je niet achter komen nadat je de grote bank hebt verhuisd. Als je merkt dat bijvoorbeeld je bank niet goed past, kun je deze verkopen en een kleinere bank kopen.

Kleding

Tegenwoordig hoeft kleding niet duur te zijn en veel mensen hebben daarom een overvloed aan kleding. Neem eens de tijd om al je kleding door te spitten. Wat draag je nu echt en van welke kledingstukken was je eigenlijk vergeten dat je ze nog had? Volg dit stappenplan en kom erachter.
- Haal al je kleding uit je kast en maak er een hoop van.
- Zorg ervoor dat je elk kledingstuk apart oppakt en vraag je af of je het echt draagt.
- Als dat het geval is, kan het terug in de kast.
- Draag je het niet? Stop het dan in een vuilniszak of opbergdoos.
- Als je bang bent dat je spijt krijgt van het wegdoen van een kledingstuk, kun je het een maand in de zak bewaren.
- Heb je het kledingstuk nodig gehad? Dan leg je het alsnog in de kast.
- Na een maand kun je de kleding in de vuilniszak doneren in een kledingbak bij jou in de buurt.

Misschien kun je zelfs zo veel kleding weg doen dat je in je nieuwe appartement een kleinere kast aan kunt schaffen.

De verhuizing

Als je ervoor hebt gezorgd dat je al je spullen netjes hebt gesorteerd, is het tijd om te verhuizen. Je zou dit zelf kunnen doen, maar vaak zijn appartementen in bijvoorbeeld Amsterdam hooggelegen. Een verhuisservice in Amsterdam kan je dan goed helpen. Het zou zonde zijn als je nieuwe spullen beschadigd raken of nog erger, je een verwonding oploopt omdat je zelf weinig ervaring hebt. Een verhuisbedrijf in Amsterdam heeft veel ervaring met verhuizen in Amsterdam en heeft dan ook de nodige kennis, kunde en apparatuur. Zo maken zij vaak gebruik van verhuisliften waardoor zware en grote meubels gemakkelijk naar een hoge verdieping gelift worden. Het inschakelen van een gespecialiseerd verhuisbedrijf zorgt ervoor dat jij je geen zorgen hoeft te maken en je zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe appartement. Jij hoeft dan alleen nog je spullen uit te pakken en te bepalen waar je alles wil hebben.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.