Goedkoop verhuizen? Het kan met deze 6 tips

Een van de duurste gebeurtenissen die mensen in hun leven meemaken, is het verhuizen.

Gepubliceerd: 11 juli 2018

Het vervoeren van de inboedel, kopen van nieuwe spullen, verbouwkosten en misschien zelfs wel reparaties nemen hoge kosten met zich mee. Toch zijn er genoeg manieren om te besparen op verhuiskosten. Lees in dit artikel 6 tips die je helpen de verhuiskosten zo laag mogelijk te houden.

Tip 1: Kijk of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een verhuiskostenvergoeding voor de verhuizing. Bijvoorbeeld van het werk, als je binnen een beperkte straal rond jouw werkplek komt wonen. Maar ook bij een verplichte sloop of renovatie, als de gemeente u gebiedt te verhuizen, als u een handicap heeft, of als u een uitkering heeft of in de bijstand zit, zijn er vergoedingen beschikbaar om het verhuizen te bekostigen. De vergoedingen lopen op tot maximaal 7750 euro. Een prachtig bedrag natuurlijk, dus zoek goed uit of jij hierop recht hebt!

Tip 2: Zelf een verhuisbusje regelen

Door zelf een busje te regelen via familie of vrienden, of door een goedkoop busje te huren, hoef je geen verhuisbedrijf in te schakelen. Dit scheelt al snel honderden euro’s op de verhuisrekening. Je betaalt bij eigen vervoer alleen de benzine- of dieselkosten. Dat is natuurlijk makkelijk verdiend. Nu is in je eentje verhuizen een behoorlijk klus, dus vraag gelijk of je familie tijd heeft om je te helpen met de verhuizing.

Tip 3: Neem niet alles mee

Het is verstandig om een goed verhuisplan op te stellen en tijdens het inpakken van de inboedel - dit doe je natuurlijk zelf om te besparen - al beslist welke spullen je niet meeneemt. Veel mensen nemen alles uit het oude huis mee naar de nieuwe locatie, om er vervolgens achter te komen dat veel spullen niet meer gebruikt worden. Het is zonde om deze spullen mee te verhuizen als niemand ze gebruikt. Selecteer daarom vooraf welke goederen en spullen uit jouw huidige interieur in het nieuwe huis nodig zijn en gooi de rest weg.

Tip 4: Koop gebruikte verhuisdozen

Bij een gemiddelde verhuizing uit een rijtjeshuis heb je als particulier al snel 30 tot 40 verhuisdozen nodig. Koop daarom tweedehands verhuisdozen. Wellicht zijn er kennissen die nog dozen hebben liggen, of kijk eens online naar het tweedehands aanbod. Vaak ben je aanzienlijk voordeliger uit dan wa2nneer je nieuwe dozen bij een verhuizer koopt.

Tip 5: Neem tijdens het klussen al spullen mee

Een laatste goede tip is om, als je in je nieuwe huis gaat klussen, alvast enkele verhuisdozen met spullen mee te nemen. Na een paar keer klussen heb je dan 'ongemerkt' al veel goederen naar jouw nieuwe huis gebracht. En dat scheelt op het daadwerkelijke moment van de verhuizing een slok op een borrel!

Tip 6: Bezuinig slim op verbouwkosten

Vaak moet er na de verhuizing ook nog het een en ander verbouwd worden aan het huis. De kosten voor een schilder, kosten voor een stucadoor en misschien nog wel een tuinman oko. Deze kosten lopen vaak ook behoorlijk in de papieren, als je niet op een slimme manier offertes vergelijkt. Zorg daarom dat je, voordat je een vakman inschakelt, online de prijzen vergelijkt van diverse aanbieders.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.