Gerelateerde suggesties:

VvE’s investeren het minst in zonnepanelen

04 juli 2019
Investeren in zonnepanelen doen de VvE's niet graag. Maar waar investeren ze wel in?
LEES VERDER

De eigenaren van appartementen maken zich niet zo druk over verduurzamen, ze zijn meer bezig met het onderhoud van het gebouw dan met het verduurzamen er van. Dit blijkt uit Het Nationale VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis.

Meer dan duizend VvE leden deden mee aan Het Nationale VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis. Het blijkt dat zonnepanelen de minst populairste maatregel is, maar 6 procent van de ondervraagden heeft de afgelopen drie jaar hier in geïnvesteerd.

Energiezuinige verlichting is de populairste maatregel. 56 procent van de VvE’s heeft de laatste drie jaar hier geld ingestoken.

De reden dat zo weinig appartementseigenaren investeren in verduurzamen komt vooral door onduidelijk overheidsbeleid stelt Vereniging Eigen Huis. Ook is het vaak een grote investering en is de uitvoering vaak verwarrend.

Vereniging Eigen Huis wilt dat het overheidsbeleid duidelijker wordt zodat meerdere VvE’s kunnen beginnen aan het verduurzamen. Ook hebben VvE’s meer ondersteuning nodig bij de verduurzaming vind Eigen Huis.

Bron: Solar Magazine

Foto: Alblasserdamsnieuws

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?