VvE’s investeren het minst in zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen doen de VvE's niet graag. Maar waar investeren ze wel in?

Gepubliceerd: 04 juli 2019

De eigenaren van appartementen maken zich niet zo druk over verduurzamen, ze zijn meer bezig met het onderhoud van het gebouw dan met het verduurzamen er van. Dit blijkt uit Het Nationale VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis.

Meer dan duizend VvE leden deden mee aan Het Nationale VvE-onderzoek 2019 van Vereniging Eigen Huis. Het blijkt dat zonnepanelen de minst populairste maatregel is, maar 6 procent van de ondervraagden heeft de afgelopen drie jaar hier in geïnvesteerd.

Energiezuinige verlichting is de populairste maatregel. 56 procent van de VvE’s heeft de laatste drie jaar hier geld ingestoken.

De reden dat zo weinig appartementseigenaren investeren in verduurzamen komt vooral door onduidelijk overheidsbeleid stelt Vereniging Eigen Huis. Ook is het vaak een grote investering en is de uitvoering vaak verwarrend.

Vereniging Eigen Huis wilt dat het overheidsbeleid duidelijker wordt zodat meerdere VvE’s kunnen beginnen aan het verduurzamen. Ook hebben VvE’s meer ondersteuning nodig bij de verduurzaming vind Eigen Huis.

Bron: Solar Magazine

Foto: Alblasserdamsnieuws

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.