Geen inspiratie voor de verbouwing van uw appartement? Denk aan deze tips!

Na verloop van tijd is het heel goed te begrijpen dat men een beetje uitgekeken raakt op het eigen appartement. Men spendeert hier immers iedere dag weer tijd in.

Gepubliceerd: 04 mei 2022

a verloop van tijd zal of de eigen smaak, of de trends veranderen waardoor men op zoek gaat naar vernieuwingen aan het eigen appartement. Nu zal het soms lastig zijn om de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om een verbouwing. Mocht dit nu het geval zijn, dan raden we u aan om snel verder te lezen. In deze blog geven we u namelijk enkele tips die u kunnen helpen bij het verkrijgen van inspiratie voor de volgende verbouwing!

Inspiratie opdoen bij buren

Goed gestolen is beter dan slecht bedacht. Als het gaat om het interieur is dit ook zeker een uitspraak die op waarheid berust is. Ga dan ook gerust langs bij de appartementen van uw buren. Hier kunt u gemakkelijk inspiratie opdoen en daarnaast ook direct zien hoe het interieur er daadwerkelijk uitkomt. Het is natuurlijk niet de bedoeling om het gehele interieur van de buren over te nemen, maar een inspiratie rondje kan zeker geen kwaad! Doe dit dan ook bij verschillende buren. Zo kunt u de verschillende aspecten van de verschillende appartementen om u heen combineren tot één prachtig interieur in uw eigen appartement.

Inspiratie opdoen in het buitenland

Soms kan een vakantie ontzettend inspirerend zijn. Tijdens de vakantie komt u immers in aanraking met andere culturen en andere bouwstijlen. Deze culturen en bouwstijlen zijn vaak ‘meer geschikt’ in het land waar u op vakantie bent, maar zouden ook zeker niet misstaan in het land waar u zelf woont. Zo kunt u na een bezoek aan een van de vakantiehuizen in Zuid Frankrijk een stukje van deze cultuur meenemen naar het eigen appartement. Nu raden we u niet aan om het gehele appartement direct om te gooien naar een Franse stijl, maar enkele uitspringende elementen zouden zeker niet misstaan.

Inspiratie opvragen bij vrienden

Mocht u nu ten einde raad zijn omtrent de inspiratie voor een verbouwing, dan kunt u altijd nog uw vrienden vragen. Tijdens een bezoek kunt u met ze in overleg over eventuele ideeën die hen te binnen schieten als ze nadenken over de renovatie van uw appartement. Het is hierin belangrijk om dit in ieder geval aan 3 verschillende mensen te vragen. Zo krijgt u een compleet advies en kunt u op basis van dit advies een weloverwogen keuze maken omtrent de verbouwingen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.