9x inspiratie voor de indeling van een babykamer in een appartement

Het inrichten van de babykamer is een van de leukste dingen om als aanstaande ouder aan te pakken.

Gepubliceerd: 03 juli 2019

Beeld: © Petite Amélie

Bij het inrichten van een babykamer in uw appartement komen veel zaken kijken, zoals het kiezen van meubels en kleuren. Met deze 9 tips helpen we je alvast op weg.

1. De basis

De basisinrichting van een babykamer in het appartement bestaat uit enkele meubels, die ook aan bepaalde kwaliteitseisen moeten voldoen. In een babykamer hoort natuurlijk een wieg of ledikant te staan en daarnaast mag een commode met een werkblad waarop je de baby kunt verschonen ook niet ontbreken. Bij de basisuitrusting hoort ook een kast waar je alle babyspullen kunt opbergen.

2. Veiligheid

Behalve dat babymeubels aan allerhande veiligheidseisen moeten voldoen, is het ook belangrijk dat ze op een veilige manier in de kamer staan. Hier lees je meer tips. Het consultatiebureau geeft adviezen over welke maatregelen je kunt nemen voor het inrichten van een veilige babykamer. Als je vragen hebt over veiligheid kan je altijd met het consultatiebureau contact opnemen.

3. Creëer rust

Slaap is de eerste maanden heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Ga voor een inrichting die speels, maar niet te druk oogt. Een minimale inrichting zorgt voor minder prikkels.

4. Geluid

Houd rekening met de plek van de babykamer in uw appartement. Als deze aan de straatkant ligt, kunnen de geluiden van buiten de nachtrust van je kindje verstoren.

5. Stijl kiezen

Kies een stijl om van daaruit keuzes te maken voor de inrichting. Inspiratie kun je halen uit woonmagazines of surf eens op het internet naar leuke, originele ideeën voor het inrichten van een babykamer in een appartement. Pinterest is ook een goede bron voor inspiratie.
Op zoek naar een complete babykamer voor in een appartement? Bij Petite Amélie bestel je een complete babykamer vóór 21.00 uur = volgende dag bezorgd.

6. Jongen of meisje?

Weet je niet of je een meisje of jongen zult krijgen, dan kun je hier rekening mee houden tijdens de inrichting van de kamer. Daar kun je natuurlijk altijd voor kiezen, zeker als je niet van het stereotype roze of blauw houdt. Kies bijvoorbeeld voor neutraal gekleurde meubels in combinatie met een mooie (dieren)print aan de muur.

7. Zacht

Met zachte kleuren breng je een lieflijke sfeer in de babykamer.

8. Zet alles op de juiste plek

Bedenk van tevoren hoe je alle meubels op een strategisch juiste plek neerzet. Ben je bijvoorbeeld linkshandig, dan kun je alvast in gedachten bedenken hoe je het beste je baby uit het wiegje kunt halen en zonder hindernis op de commode kunt leggen. Staan de verzorgingsproducten op een manier dat je er makkelijk bij kunt, terwijl je je baby verschoont? Ga in gedachten deze handelingen doen, zodat je alvast weet hoe je de ruimte van de babykamer het beste in kunt delen.

9. Een plekje voor mama en papa

Met een leuke schommelstoel of een comfortabele fauteuil is er ook een fijne zitplek voor de mama en de papa binnen handbereik waar je je baby kunt voeden of wiegen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.