Groen aanbrengen in de tuin: waar moet u op letten?

Bent u de trotse eigenaar van een appartement op de benedenverdieping van uw complex, of heeft u een appartement op een hogere etage?

Gepubliceerd: 10 december 2022

Groen aanbrengen in de tuin: waar moet u op letten?

In beide gevallen kunt u van verschillende soorten groen om u heen genieten! Populair is onder meer de balkon moestuin, waarbij een grote houten bak met verschillende plateaus en vakken wordt gebruikt op het balkon. Wie zegt dat het gebruik van groen alleen mogelijk is in een tuin, heeft het zodoende mis! Naast een balkon moestuin kunt u op het balkon van uw appartement kiezen voor een fraai rekt tegen de scheiding met het balkon van uw buren aan. Laat tegen dit rek klimop groeien, om voor een natuurlijke afscheiding te zorgen. Klimop, ook wel hedera genoemd, is een hele sterke plant. Deze zal het ook op een balkon goed doen.

Natuurlijke erfafscheiding in de tuin bij een appartementencomplex

Wanneer u een appartement op de benedenverdieping van uw appartementencomplex heeft, kocht u deze wellicht in combinatie met een kleine tuin. Net als op een balkon, kunt u ook in de tuin beneden voor een natuurlijke afscheiding kiezen. Plaats een metalen rek in een douglas houten frame op de erfgrens, waarbij u de klimop tegen het rek omhoog laat groeien. Een alternatief is een groene haag. Kies hierbij niet voor een bladverliezende haag; dit zou uw privacy schade in de wintermaanden. Dit geldt logischerwijs niet, wanneer u de haag tegen een bestaande schutting plaatst. Gelukkig zijn er verschillende haagplanten die hun blad behouden in het najaar en de winter. Niet alleen prettig voor het waarborgen van uw privacy; het geeft de tuin ook kleur in deze seizoenen.

Kijk naar de periode waarin planten bloeien

Bij het aanplanten van nieuwe planten en heesters in de tuin op uw balkon of op de benedenverdieping, is het niet alleen zaak te kijken naar de bladverliezende eigenschap hiervan. Let ook op de periode waarin de verschillende planten en struiken bloeien. U geniet het liefst het hele jaar door van uw tuin. Combineer om die reden planten die in het voorjaar in bloei staan, met planten waarvoor dit in de zomer en het najaar geldt. De ene plant bloeit veel langer dan de andere; een ander aspect om op te letten bij het vergelijken van verschillende plantensoorten. Om een voorbeeld te noemen, een hortensia is een groot deel van het jaar mooi. Hetzelfde geldt voor de Toscaanse Jasmijn, een haagplant.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.