Het kopen van een traplift

Langer Zelfstandig Thuis Wonen

Gepubliceerd: 11 september 2022

Door het tekort aan betaalbare (senioren)woningen zijn we al enkele jaren verplicht om langer zelfstandig thuis te gaan wonen. Maar is je woning hier wel geschikt voor? Hierbij is het zeer belangrijk om je zelf veilig thuis te voelen en moeten er misschien wel diverse aanpassingen aan je woning doorgevoerd worden.

Traplift in een VvE

Een veelgestelde vraag is:

Mag je als je in een Appartementencomplex woont een traplift laten plaatsen op de gemeenschappelijke trap? Het antwoord is: ja dat is mogelijk maar wel met toestemming van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Voor het plaatsen van een traplift in een gemeenschappelijk trappenhuis is altijd toestemming nodig van een VvE. Een VvE is onder meer verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw maar stelt ook de regels op voor het gebruik van de ruimten. En een tweede vraag: Wie gaat dit bekostigen? Je kunt een aanvraag doen bij de gemeenten en deze moet dit dan goedkeuren. Meestal wordt het bedrag vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). De Wmo heeft als belangrijk doel: het steun bieden aan iedereen die graag langer in eigen huis wil blijven wonen maar dit niet meer zelfstandig kan.

Veel ouderen wonen zelfs ongewild te groot maar omdat er geen passende woningen voor hen zijn moeten ze een beetje noodgedwongen in hun eigen woning blijven wonen. Het ziet er naar uit dat dit probleem voorlopig nog niet opgelost gaat worden waardoor ouderen toch voor diverse aanpassingen in hun huidige woning moeten gaan kijken.

Traplift in een maisonette


Velen wonen ook bijvoorbeeld in een maisonette. Een maisonnette woning is een woning dat normaliter onderdeel uitmaakt van een groter pand. Tevens heeft het twee of meer verdiepingen. Het verschil tussen een appartement en een maisonnette is dat een appartement zich op één verdieping bevindt terwijl een maisonnette uit meerdere bestaat. Mocht je in een maisonette wonen en ben je minder mobiel? Dan is het overwegen van een traplift kopen een zeer goed idee. Met een traplift kun je zittend langs een trap naar boven en beneden gaan.

Traplift kopen


Je kunt een traplift laten aanbrengen bij een rechte trap of op een trap met één of meer bocht(en). Meestal wordt een traplift op maat van de woning gemaakt. Niet onbelangrijk als je een traplift wilt laten plaatsen in een maisonette zijn de kosten. Wat is de prijs van een traplift?

Kosten traplift

Er zijn anno 2022 veel aanbieders van trapliften. Er is ook voor elk budget een traplift beschikbaar. Het is belangrijk om je je eerst goed te oriënteren in de wereld van trapliften zodat je ziet wat er allemaal te koop is. Veel bedrijven geven ook een helder en persoonlijk advies bij u thuis. Let bij aanschaf van een traplift ook of een service contract bij zit. Dit is altijd handig voor als de traplift het opeens niet meer doet. Dit geeft je dan extra zekerheid. Wil je kosten besparen? Het huren van een traplift behoort ook tot de mogelijkheden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.