Geluidsoverlast in de Pontsteiger

Bewoners van tien appartementen klagen over geluidsoverlast.

Gepubliceerd: 19 april 2019

Bewoners van de Pontsteiger klagen over geluidsoverlast. Niet van de scheepvaart of wind, maar van de buren zelf. Toch zijn de torens van de Pontsteiger hetzelfde gebouwd als alle andere wooncomplexen.

“Als er fouten zijn gemaakt, dan moet dat in de uitvoering zijn geweest” vertelt Lisette Poldermans, teamleider bouwfysica bij Cauberg Huygen. Op dit moment onderzoekt Cauberg Huygen of de Pontsteiger aan de geluidsnormen voldoet.

Het gebouw is gebouwd zoals enkel ander wooncomplex. Het enigste wat speciaal aan de Pontsteiger is de brug met staalconstructie die de twee woontorens verbindt. Poldermans en haar team hebben ook advies moeten geven over het bouwen van deze brug. Ze keken hierbij naar geluidstrillingen die te maken hebben met het staalskelet. “Dat hebben de bouwers goed moeten dimensioneren, inpakken en uitvoeren.” Zegt Poldermans.

Of er een akoestisch onderzoek is geweest voor de oplevering van de appartementen in de Pontsteiger weet Lisette Poldermans niet. Het hangt van de contractvorm af. Verplicht is een akoestisch onderzoek in ieder geval niet. De gemeente of opdrachtgevers kunnen zo een onderzoek wel eisen maar dit wordt vaak niet gedaan. Er zijn wel onderzoeken geweest naar scheepvaartlawaai en windhinder.

Het onderzoeksrapport is naar verwachting deze week klaar. Rene Doornink van Verwey Vastgoed meld dit. Hij heeft namens de VvE van de Pontsteiger opdracht gegeven tot het akoestisch onderzoek. Marcel Blankvoort, van Cauberg Huygen, voert het onderzoek uit. Volgens hem is het onderzoek afgerond. De resultaten zal met de VvE worden besproken. Doornink verteld dat bewoners van tien appartementen last hebben van geluidsoverlast.

Bron: Cobouw

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.