Hoe kies ik de juiste vloer voor mijn appartement?

De juiste vloer kiezen voor je appartement gaat veel verder dan alleen de uitstraling.

Gepubliceerd: 31 mei 2024

Vooral wanneer je ook te maken hebt met onderburen en een VvE, kan het zijn dat er bepaalde eisen worden gesteld aan een nieuwe vloer. Ergens ook wel logisch, want het kan niet zo zijn dat je last van elkaar hebt. Dat is dan ook precies de reden waarom veel mensen het lastig vinden. Omdat het vooral in een appartement belangrijk is dat je met alles rekening houdt, gaan wij je precies uitleggen wat belangrijk is. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld te maken krijgt met geluidsoverlast of dat je onnodig veel kwijt bent aan een te hoge energierekening, wat absoluut niet nodig is. Dus of je nu kiest voor een gietvloer, PVC vloer of ander type vloer. Wij vertellen je precies waar je allemaal aan moet denken.

PVC vloer

PVC vloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is natuurlijk niet voor niets. Waar we eerst massaal kozen voor laminaat, is dit nu vaak PVC. PVC vloeren zijn namelijk niet alleen net even wat mooier in kwaliteit, maar hebben ook goede geluidsisolerende eigenschappen en zijn duurzaam. Precies wat je nodig hebt in je appartement dus. Daarnaast zijn ze ook onderhoudsvriendelijk, dus hoef je niet iedere dag met de stofzuiger of dweil door je appartement. Waar je alleen wel even goed op moet letten, is dat je zorgt voor een goede ondervloer voor net even wat extra geluidsdemping.

Coatingvloer

In een appartement moet je met allerlei extra dingen rekening houden. Een van die dingen is geluidsisolatie. Kies je voor een coatingvloer in je appartement, dan is dit in ieder geval iets waar je niet meer over na hoeft te denken. Het voordeel van een coatingvloer, is dat ze het geluid tegenhouden. Dit werkt niet alleen voor het geluid dat van onder komt, maar ook voor het geluid dat jij in je appartement produceert. Zo zijn er namelijk ook appartementen waar je werkelijk alles hoort. Je kunt je dus wel voorstellen hoe vervelend dit kan zijn. Door te investeren in een goede vloer voorkom je dit probleem dus.

Lavasteen vloer

Heb jij een prachtig appartement gekocht en wil je een vloer die niet alleen praktisch, maar ook qua uitstraling het beste van allemaal is? Kies dan voor een lavasteen vloer voor je appartement. Het voordeel van deze vloeren, is dat ze voor een groot deel bestaan uit natuurlijke materialen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze een stuk duurzamer zijn, maar ook veel langer meegaan. Lavasteen is namelijk veel harder dan een normale gietvloer, waardoor de krasbestendigheid vele malen hoger is. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is dat deze vloeren best prijzig kunnen zijn. Dat is ook de reden waarom vaak alleen mensen met een gekocht appartement hiervoor kiezen. Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat een lavavloer of ander type gietvloer niet meegenomen kan worden naar een andere woning in de toekomst.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.