Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft een stoere en nette uitstraling, is sterk en behaaglijk tegelijk.

Gepubliceerd: 27 april 2020

De vloer  wordt in verschillende lagen op de ondervloer aangebracht en is van kunststof zonder naden. Het wordt afgewerkt met een lak of coating die in elke kleur of kleurcombinatie kan worden uitgevoerd. Wij beschikken over twee soorten gietvloeren. De epoxy gietvloer en de PU(polyurethaan)-gietvloer. De epoxyvloer ziet u vaak terug in fabriekshallen en bedrijfsloodsen, vanwege de sterkte en hardheid van het materiaal. De PU-vloer is een designvloer. Het is wat zachter dan een Epoxyvloer, deze vloer heeft ook meer veerkracht. Het prettige van een PU-vloer is dat deze zeer goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Dit maakt de vloer en woning een stuk comfortabeler. Van moderne woonkamervloer tot vloeistofdichte badkamervloer, de gietvloer kan overal worden toegepast voor zowel voor zakelijk als particulier gebruik. Met een gietvloer heeft u een vloer met de allerhoogste kwaliteit en perfecte combinatie met vloerverwarming voor een scherpe prijs.

Epoxy gietvloer

De epoxy gietvloer is vaak terug te zien in fabrieken, werkplaatsen, magazijnen en bedrijfsloodsen vanwege de sterkte en hardheid van het materiaal. Een epoxyvloer kan veel dragen, dit maakt het een juiste keuze voor elke toepassing waarbij hoge eisen gesteld worden. Helaas kan onder een epoxy vloer kan beter geen vloerverwarming geplaatst worden, want deze is minder goed bestand tegen de hoge krimp- en uitzettingsgraad, waardoor scheuren kunnen ontstaan. De vloer is makkelijk schoon te houden, slijtvast en neemt eenvoudig de omgevingstemperatuur aan waardoor vloerverwarming niet noodzakelijk is.

Bij een betonvloer denk je misschien aan grauw en grijs, maar niets is minder waar. Door de toevoeging van kleurpigmenten kiest u tegenwoordig uit diverse kleurtinten. Woonbetonvloeren zijn bovendien te combineren met heel veel verschillende interieurproducten. Zo passen natuurproducten als hout en roestvrijstaal uitstekend in een interieur met een betonvloer. Maar ook betonnen producten passen uiteraard goed in zo'n interieur.

Gietvloeren zijn naadloze vloeren met een moderne look. Ze kunnen in zowat elke ruimte van de woning geplaatst worden, maar ze kunnen ook in industriële omgevingen toegepast worden. In dit artikel vind je een overzicht van de voordelen en de nadelen van gietvloeren aan de hand van 5 belangrijke criteria bij het kiezen van een vloerbedekking.

Het is bij het kiezen van een nieuwe vloer altijd goed om zowel de voordelen als de nadelen van de vloer te vergelijken. Wij zijn erg trots op de gietvloeren die we leveren, maar we willen je ook vertellen over de nadelen die de vloeren hebben.

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.