Een gietvloer in uw appartement, mag dat?

In een appartement mag niet elke vloer gelegd worden. Er geldt namelijk dat een geluidsreductie van 10dB naar de onderburen verplicht is. Mag u een gietvloer in uw appartement?

Gepubliceerd: 31 oktober 2021

Wat veel mensen niet weten, is dat veel gietvloeren aan deze geluidsnorm voldoet. Dit geldt echter niet voor alle gietvloeren. Het verschil zit in het soort hars dat gebruikt wordt, namelijk epoxyhars en polyurethaanhars. Voor appartementen geldt dat het beste polyurethaanhars gebruikt wordt. Polyurethaanhars is namelijk geluiddempend doordat het elastisch is en met je voeten meebeweegt. Tegelijkertijd zal het minder snel scheuren en kan het prima worden gecombineerd met vloerisolatie.

Bovendien kun je een gietvloer over de bestaande tegel- of houtvloer leggen. In dat geval gaat u er dus qua geluiddemping helemaal op vooruit.

Wat kost een gietvloer?

Gemiddeld zal een polyurethaanhars u tussen €80,- – €100,- per vierkante meter kosten. Moet de ondervloer nog geëgaliseerd worden, dan zal er nog €8,- – €20,- per vierkante meter bijkoemen.

Geluidsoverlast is dus zeker geen reden om het plaatsen van een gietvloer af te zien in een appartement.

Meer weten over een betongietvloer? Kijk op Betongietvloer.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.