Hoe krijg ik de galerij veilig voor de wintermaanden?

Galerijen van appartementencomplexen zonder galerijverlichting kunnen in het donker nare plekken zijn om rond te lopen.

Gepubliceerd: 02 maart 2022

Dat is nergens voor nodig, want bij Prolumia is buitenverlichting van een uitstekende kwaliteit verkrijgbaar. Het is bovendien wettelijk verplicht om galerijen van adequate verlichting te voorzien. Om te voorkomen dat de elektriciteitsrekening door de verlichting stijgt en dat de verlichting door vandalisme kapot wordt gemaakt, is het van belang om voor zuinige lampen en degelijke armaturen te kiezen. Die zijn wat duurder, maar die hogere prijs verdien je vanzelf terug doordat deze galerijverlichting jarenlang meegaat. Door daarnaast te kiezen voor slimme schakel oplossingen gaat het energieverbruik nog verder omlaag.

Het energieverbruik van galerijverlichting

Als de lampen in de galerij van een appartementencomplex de hele nacht blijven branden kost dat veel energie. Zelfs bij gebruik van energiezuinige LED-verlichting zal het energieverbruik van de galerijverlichting aanzienlijk zijn. Om dat te voorkomen zijn er allerlei slimme elektronische oplossingen verkrijgbaar. Die werken met sensoren en dimmers. De sensoren detecteren het als het zo donker wordt dat de verlichting in moet schakelen. Andere sensoren zien het als er iemand aan komt lopen. Ze zorgen ervoor dat de verlichting dan helderder gaat branden. Als die persoon is gepasseerd wordt het lichtniveau weer gedimd. Om kosten te besparen op sensoren en dimmers kan galerijverlichting in groepen worden aangesloten op de sensoren en dimmers.

Armaturen van topkwaliteit

Galerijverlichting is bedoeld voor jarenlang probleemloos gebruik. Dat betekent dat de kwaliteit van de armaturen en van de lampen zodanig moet zijn, dat er geen onderhoud plaats hoeft te vinden. De buitenverlichting van Prolumia is dan een slimme keus. Want de armaturen die door dat bedrijf zijn ontwikkeld zijn onderhoudsvrij en bestand tegen vandalisme. Deze verlichting zorgt voor een comfortabel gevoel van veiligheid, terwijl het energieverbruik van de LED lampen 90% lager is dan dat van traditionele halogeenverlichting. Het monteren van deze armaturen is eenvoudig. Als de elektrische bedrading van een verouderde galerijverlichting nog intact is kost het vervangen door de armaturen van Prolumia maar heel weinig tijd.

Over Prolumia

Prolumia is leverancier van duurzame verlichtingsoplossingen voor buitenterreinen. Naast galerijverlichting heeft het bedrijf energiezuinige en vandalismebestendige producten voor portiekverlichting, parkeerterreinen, fiets- en voetgangerstunnels, industrieterreinen en grote buitenterreinen. De armaturen kunnen snel worden gemonteerd, zijn onderhoudsvrij, bestand tegen water en moeilijk te vernielen. De LED verlichting heeft een levensduur van 50.000 branduren. Door slimme schakelingen wordt het niveau van de verlichting aangepast aan de omstandigheden. Dat betekent dat het licht wordt gedimd als er niemand aanwezig is en dat er sprake is van volledige verlichting als er iemand aan komt lopen. Op deze manier zorgt de verlichting voor een maximaal gevoel van veiligheid.

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.