Hoe kun je als VvE betaalbaar kunst voor gemeenschappelijke ruimtes kopen?

Kunst blijft een onmisbaar item in ieder huis of appartement. Maar daarbuiten natuurlijk ook. Het aanzien van een appartementencomplex neemt toe wanneer de gemeenschappelijke ruimtes smaakvol aangekleed zijn.

Gepubliceerd: 15 juli 2022

Een mooi kunstwerk voegt daarnaast onmiddellijk kleur en pit toe aan de ruimte. Kunst is echter duur en lastig te vinden. Daarom delen we in dit artikel hoe je als VvE betaalbaar leuke kunst kunt vinden om in de gemeenschappelijke ruimtes op te hangen. Kunst kopen wordt zo een heel stuk leuker!

Ga langs winkels en galeries

Voordat je als VvE kunst gaat kopen, is het handig om te weten wat voor soort kunst de VvE-leden mooi vinden. Ga als groep langs kunstgaleries en laat leden inspireren door de verschillende kunststukken. Wanneer je een goed beeld krijgt van wat voor soort kunst beschikbaar is en welke stijl het best bij de smaak van de leden past, kun je langs de diverse winkels gaan. Kunstwinkels zijn perfect om prachtige kunst te scoren. Minder groot budget? Een goedkoop alternatief zijn tweedehandswinkels. Hier kun je leuke kunst vinden voor een zachter prijsje.

Bezoek verschillende webshops

Het kiezen van de juiste kunstwerken is erg persoonlijk en een grote klus om buitenshuis te vinden. Online webshops zijn daarom ideaal om verschillende kunststukken te bekijken. Bezoek webshops en maak een lijstje met de verschillende opties. Zo kun je ook veel leuke kunst vinden bij een marketplace zoals Whoppah!

Ga op zoek naar opkomende kunstenaars

Unieke kunst is voor velen erg belangrijk. Als je naar kunst voor gemeenschappelijkej ruimtes zoekt is het leuk als er voor unieke werken gekozen wordt. Met de groeiende groep van kunstenaars kun je op diverse platformen een leuk kunststuk scoren van een opkomende kunstenaar van het type kunst dat alle leden van de VvE aanspreekt.

Wie is eigenlijk de eigenaar van de kunst?

Als de gemeenschappelijke ruimtes eenmaal van kunstwerken voorzien zijn rest nog de vraag wie nu eigenlijk de eigenaar van al die kunstwerken is. In principe is dat de VvE zolang de VvE de kunstwerken aangekocht heeft. In dat geval moeten de kunstwerken ook in de administratie worden opgenomen als inventaris. Als het een investering betreft, dient het ook als investering te worden ingeboekt. Kunstwerken die buiten de VvE gekocht worden maar wel in de gemeenschappelijke ruimtes hangen, kunnen niet tot het bezig van de VvE gerekend worden.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.