Weinig ruimte? Kies voor een tv beugel

Woont u in een appartement en moet u zorgvuldig met de ruimte omgaan? Dan gaat u vanzelf bewuster kijken naar uw inrichting.

Gepubliceerd: 10 februari 2022

Welke meubels kunt u niet missen en wat hebt u nodig voor een beetje gezelligheid? Gelukkig hoeft u zich geen zorgen te maken over de ruimte die uw tv inneemt. Want die hangt u gewoon aan de muur met een tv beugel.

Het voordeel van een tv beugel in een appartement

De tv is vaak de blikvanger in uw kamer. U zet deze op een centrale plaats bij het zitgedeelte, vaak op een tv meubel. Als u een grotere tv hebt, zult u ook een grotere kast moeten hebben. En als u weinig vierkante meters hebt in uw woonkamer kan dat lastig worden. Dan neemt de tv wel een erg dominante plaats in uw huiskamer in, waardoor u misschien geen ruimte meer hebt voor andere meubels. U kunt dit eenvoudig oplossen door een tv beugel aan de muur te hangen. U kunt hiermee niet alleen de plaats bepalen waar u de tv ophangt, u bent ook niet meer gebonden aan de ruimte die u moet hebben om een tv kastje neer te zetten. Dit zorgt voor meer ruimte in uw kamer en het geeft u een opgeruimd gevoel.

Tv kijken vanuit iedere hoek van je kamer

Ook als je klein woont, kun je een kamer hebben die niet vierkant of rechthoekig is, maar bijvoorbeeld een L-vorm heeft. Als je dan een tv beugel aan de wand hebt hangen, is het mogelijk dat je het beeldscherm niet goed vanaf de eettafel of vanuit de gemakkelijke fauteuil kunt zien. Daarom zijn tv beugels uitgerust met verschillende functies, die het kijken extra aangenaam maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitschuifbare arm. Deze is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, van ongeveer tachtig centimeter tot zelfs meer dan een meter. Hierdoor kun je het beeldscherm op iedere gewenste afstand van de muur halen. Bovendien hebben de tv beugels ook nog mogelijkheden om het beeldscherm naar boven of beneden te kantelen en te draaien. Dit maakt een tv beugel heel flexibel en het zorgt voor optimaal kijkcomfort.

Een tv beugel voor iedere woning en voor ieder budget

Een tv aan de muur geeft je huiskamer een stijlvolle, luxe uitstraling. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet voor je is weggelegd als je bijvoorbeeld student bent met een klein budget. De tv beugels zijn van uitstekende kwaliteit en verkrijgbaar in alle prijsklassen. Kies daarom een tv beugel die past bij de maat en het gewicht van je tv en kijk natuurlijk naar de ruimte die je hebt om de tv aan de muur te hangen. Heb je geen geschikte muur, of hangt de tv dan niet in de juiste positie om prettig te kunnen kijken? Kies dan voor een tv beugel die je aan het plafond kunt hangen. Deze zijn bijvoorbeeld elektrisch instelbaar, maar ook inklapbaar. Je hangt de tv veilig tegen het plafond als deze niet aanstaat en je stelt de stand van het beeldscherm in als je tv wilt gaan kijken. Dit is niet alleen een mooie oplossing voor een kleine woonkamer, maar ook bijvoorbeeld op de slaapkamer met een schuin dak.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.