Hoe zorg ik voor een goede beveiliging van mijn appartement?

Wonen in een appartementencomplex kan bewoners een groter gevoel van veiligheid geven. Meestal komt dit doordat de meeste appartementencomplexen een extra toegangscontrole hebben die de hoofdingang beheert.

Gepubliceerd: 31 mei 2022

Toch zal u met verschillende aspecten rekening moeten houden omtrent de beveiliging en inbraakgevoeligheid als u woonachtig bent in een appartement. We geven u een aantal tips waar u rekening mee moet houden om uw appartement optimaal te kunnen beveiligen.

Hoogte van appartement

De hoogte van de verdieping van uw appartement is een belangrijk aspect om in gedachte te houden als het gaat om de beveiliging. Hoe makkelijk is het voor een inbreker naar de verdieping te klimmen? Sommige appartementencomplexen hebben balkons die recht onder elkaar staan. Voor een inbreker is het dan een stuk makkelijker om via de balkons naar boven te klimmen.

Controleer de sloten

Goede sloten op de deuren zijn essentieel als preventiemiddel tegen inbrekers. Koop een cilinderslot indien uw appartement dat nog niet heeft. Daarnaast is het belangrijk dat niet alleen uw voordeur goede sloten op de deuren heeft, maar zorg ervoor dat alle ingangen van het gebouw veilige sloten en extra beveiligingsfuncties hebben. Zo vergroot u de veiligheid van het gehele appartementencomplex.

Doe het samen met de buren

Als eerst is het belangrijk om uw buren te leren kennen of in ieder geval te herkennen. Zo kunt u verdachte activiteiten gemakkelijk herkennen. Daarnaast kunt u met uw buren gemakkelijk afspraken maken over de veiligheid van het appartement. Licht uw buren bijvoorbeeld in als u een paar dagen van huis bent en vraag of ze op uw appartement willen letten. Vaak geeft het een veilig gevoel als u weet dat er iemand op jouw appartement let. Andersom kunt u dit ook voor uw buren doen als zij een paar dagen van huis zijn.

Extra beveiligingsfuncties

Naast de bovenstaande tips zijn er ook extra beveiligingsfuncties die u in het appartementencomplex kunt plaatsen. Denk hierbij aan een beveiligingscamera bij de hoofdingang bijvoorbeeld. Beveiligingscamera´s kunnen inbrekers afschrikken. Een beveiligingscamera functioneert niet alleen als extra bewegingssensor, maar legt belangrijke beelden ook vast. Om uw appartement optimaal te beveiligen, is het raadzaam om een beveiligingscamera te combineren met een alarmsysteem. Vaak zijn alarmsystemen erg flexibel zodat u zelf kan bepalen waar je de sensoren plaatst en waar niet. Het is aan te raden om in ieder geval de voordeur en balkondeur te voorzien van een deurcontact en daar de bewegingssensoren op te hangen. Heeft u een appartement met twee verdiepingen? Dan is het handig om ze op meerdere plekken te plaatsen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.