Hoge grondwaterstand en wateroverlast

De afgelopen maanden zijn natte maanden geweest, de grondwaterstand was (en is) hoog. Dit heeft voor veel wateroverlast gezorgd in verschillende delen van het land.

Geplaatst door: BELFOR Nederland BV

De afgelopen maanden zijn er in verschillende delen van Nederland ongewoon hoge grondwaterstanden gemeten. Dit fenomeen is voornamelijk te wijten aan de overvloedige regenval die sinds de herfst is gevallen. De hoge grondwaterstanden hebben geleid tot verzadigde bodems, wat voor problemen zorgt.

De hoge grondwaterstanden hebben aanzienlijke invloed op woningen en wooncomplexen. De belangrijkste gevolgen zijn:

 1. Fundering: Hoge grondwaterstanden kunnen leiden tot verzadiging van de bodem, wat de stabiliteit van funderingen ondermijnt. Dit kan resulteren in verzakkingen, scheuren in muren en vloeren, en andere structurele schade.

 2. Kelder- en kruipruimteproblemen: Veel woningen met kelders of kruipruimtes kunnen te maken krijgen met wateroverlast. Water kan via scheuren en kieren binnendringen, wat leidt tot vochtproblemen, schimmelvorming en schade aan opgeslagen goederen.

 3. Vochtproblemen: De verhoogde grondwaterstand kan leiden tot opstijgend vocht in muren en vloeren. Dit veroorzaakt niet alleen schade aan de bouwmaterialen, maar kan ook gezondheidsproblemen opleveren door schimmel en huisstofmijt.

 4. Elektrische installaties: Wateroverlast kan elektrische installaties in kelders en kruipruimtes aantasten, wat leidt tot kortsluiting en brandgevaar. Dit vereist vaak kostbare reparaties en aanpassingen.

   


  Huiseigenaren worden aangemoedigd om preventieve maatregelen te nemen, zoals het verbeteren van drainage rondom hun woning en het waterdicht maken van kelders en kruipruimtes.‎

‎Mocht je ook last hebben van de waterstanden en inmiddels de nodige maatregelen hebben getroffen. BELFOR kan helpen bij de droging over het wegzuigen van overtollig water.

BELFOR is een wereldwijd opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in herstel en sanering na calamiteiten, waaronder waterschade. Op het gebied van waterschade kan BELFOR de volgende diensten bieden:

 1. Snelle Respons: BELFOR biedt 24/7 noodhulp om snel te reageren op waterschade-incidenten. Dit helpt om verdere schade te minimaliseren en de herstelwerkzaamheden snel te starten.

 2. Waterverwijdering: Wij gebruiken geavanceerde apparatuur en technieken om overtollig water snel en efficiënt te verwijderen uit woningen, kelders, kruipruimtes en commerciële panden.

 3. Vocht- en Schimmelbestrijding: Wij bieden uitgebreide droogdiensten en schimmelbestrijding om te voorkomen dat vochtproblemen leiden tot schimmelgroei, wat gezondheidsrisico's en verdere schade kan veroorzaken  Meer weten? Check dan zeker even onze website: https://www.belfor.com/nl/nl/diensten/gebouwen

Bedrijvengids Geplaatst door
BELFOR Nederland BV

BELFOR Nederland BV

Industrieweg 15, 3044 AS  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

-Kennisbank Meer van BELFOR Nederland BV
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.