Kunststof kozijnen zijn steeds duurzamer

Huizen hebben tegenwoordig een goede isolatie. Een goede zaak, want men bespaart zo op de energiekosten en levert ook nog eens een bijdrage aan het milieu.

Gepubliceerd: 26 mei 2016

Uw kozijnen en ramen hebben een grote invloed op de mate van isolatie in uw huis. Het aanbod aan kozijnen is tegenwoordig enorm, maar welk kozijn is het meest duurzaam? Kunststof kozijnen specialist Alkuplus vertelt je hier meer over.

Houten kozijnen

Hardhouten kozijnen hebben een lange levensduur van wel 75 jaar mee. Het onderhoud van uw houten kozijnen is belangrijk, schilder ze zeker een keer in de vijf jaar.
De isolatiewaarde oftwel de U-waarde vertaalt men in W/m2k. De U-waarde is afhankelijk van het soort kozijn en glas dat u heeft. Houten kozijnen hebben vaak een U-waarde van ongeveer 2,4 W/m2k, en zijn hiermee een goede isolatie. Helaas is er wel veel houtkap nodig voor de productie. Kies daarom voor kozijnen met een FSC-keurmerk. Deze organisatie zet zich in voor het bos. Ze willen dat voor iedere boom een nieuwe boom geplant wordt, om zo overkapping tegen te gaan.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn redelijk sterk met een levensduur van 40 jaar. Vroeger isoleerde aluminium kozijnen heel slecht, maar door thermische onderbreking is de isolatiewaarde verbeterd. Thermische onderbreking is een deel in de binnenkant van het kozijn, van kunststof. Dit deel zorgt ervoor dat de kou buiten blijft. Ondanks dit hebben aluminium kozijnen nog steeds een hele slechte U-waarde, deze zit maar tussen de 1,8 en 2,7 w/m2k, afhankelijk van uw kozijn. Het voordeel van aluminiumkozijnen is wel dat ze 100% te recyclen zijn. Hiermee zijn ze dus erg milieuvriendelijk.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen hebben ongeveer een levensduur van 40 jaar. Kunststof kozijnen hebben vaak een hele lage U-waarde, vaak maar tussen de 1,0 en de 2,0 w/m2k. Dit wil dus zeggen dat ze zeer goed isoleren. Een ander voordeel van kunststof kozijnen is dat ze worden gemaakt van PVC, wat dus wil zeggen dat er voor de productie geen houtkap nodig is. Vroeger had men veel commentaar op de productie van PVC, maar nu de productie sterk verbeterd is, kan PVC wel tien keer recycled worden. Wanneer u kunststof kozijnen koopt is het handig te letten op een keurmerk van de branchevereniging VKG, wat de duurzaamheid aangeeft.

In combinatie met dubbel glas

De isolatiewaarde van uw kozijn is afhankelijk van het soort raam dat u heeft. Wanneer u nieuwe kozijnen wilt, is de beste keuze een kozijn in de combinatie met HR++ glas, de isolatiewaarde van HR++ glas is hoog doordat de glasplaten gescheiden worden met edelgas. Dit zorgt voor minder warmteverlies dan bij standaard dubbelglas dat een isolatie heeft met lucht. Daarnaast is HR++ glas voorzien van een extra coating. Het hebben van HR++ glas verhoogt de duurzaamheid van uw huis, in combinatie met nieuwe kozijnen kunt u wel 280 euro per jaar besparen!

Kosten van kozijnen

De prijs van uw kozijn is van veel afhankelijk. Het type kozijn en het materiaal zijn allebei factoren die hierbij meespelen. Hieronder ziet u een overzicht indicatie prijsoverzicht van een kozijn met een voorbeeldafmeting van 60x60.Kunststof kozijnen zijn dus het duurzaamst. De productie is afgelopen jaren verbeterd en materialen kunnen wel tien keer recycled worden. Kunststof kozijnen hebben vaak de hoogste isolatiewaarde en zijn goedkoop in aanschaf, wat ze een ideale keuze maakt.

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.