3 redenen om nieuwe kozijnen te kopen

Het is erg belangrijk om je appartement goed te onderhouden. Zo houdt je de waarde van je appartement hoog, maar daarnaast ziet het er ook gewoon mooier uit. De meeste mensen schilderen de houten gedeeltes van het huis. 

Gepubliceerd: 23 juni 2021

Denk hierbij aan houten planken rondom het appartement maar ook de raamkozijnen en deurkozijnen. Dit is na enkele jaren ook zeker nodig. Toch is het niet gek om hele oude kozijnen te vervangen.

De kwaliteit van de huidige kozijnen is aanzienlijk hoger dan van oude kozijnen. Nieuwe kozijnen kopen is in deze situatie dus niet gek. Wanneer de kozijnen er nog goed uitzien zijn ze prima te behouden. Wanneer ze lelijker worden of wanneer je ander ongemak ervaart door de raamkozijnen of deurkozijnen is het tijd om nieuwe kozijnen aan te schaffen.

Nieuwe kozijnen zijn veel mooier

Wanneer je in een mooi appartement woont, is dit meer waard en woon je er zelf ook prettiger in. De bakstenen van je appartement vergaan niet snel. Je hoeft naar dit soort materialen dus niet om te kijken. Bij de meeste kozijnen, zeker van hout, moet dit wel. De oudere kozijnen zijn over het algemeen van hout gemaakt. Kozijnen die meer dan 10 jaar oud zijn kunnen gaan splinteren of rotten.

Het heeft in deze gevallen geen zin meer om te verven. De kozijnen zullen er niet mooier uit gaan zien. In deze situatie is nieuwe kozijnen kopen zeker een aanrader om je appartement weer te laten stralen. Op deze website kan je verschillende soorten kozijnen vinden om inspiratie op te doen.

De huidige kozijnen zijn beter tegen inbraak

Oudere kozijnen zijn inbraakgevoelig. Ze zijn sowieso al ouder en kwetsbaarder en hebben ook geen speciale beschermende werking zoals de huidige en nieuwe kozijnen dat wel hebben. Het is voor inbrekers veel moeilijker om in te breken door de nieuwe kozijnen omdat het veel langer kost om binnen te komen. Jijzelf of buurtbewoners zullen dus makkelijker in de gaten hebben dat er wordt ingebroken. Je kan hierdoor makkelijker ingrijpen of de politie raadplegen.

De nieuwe kozijnen zijn veel beter geïsoleerd

Slecht geïsoleerde kozijnen bevatten hele kleine openingetjes die met het blote oog niet te zien zijn. Toch hebben deze kleine onzichtbare openingen een groot effect op de temperatuur binnenshuis. Koude lucht kan makkelijk naar binnen komen. Hierdoor kan de temperatuur in het huis enkele graden dalen.

Ook kan er vocht via de openingen naar binnen komen. Dit kan zorgen voor schimmel of watervlekken. Dit stinkt enorm en is ook heel onhygiënisch. Goed geïsoleerde kozijnen zorgen dus voor een hogere temperatuur in huis, wat uiteindelijk zal leiden tot lagere energiekosten. Ook hoef je met goed geïsoleerde kozijnen niet bang te zijn voor lekkage en schimmel.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.