Maak je appartement duurzaam met kunststof kozijnen

Is het onderhoud aan de kozijnen van je appartement een bron van zorg? Heb je nog enkel of oud dubbelglas dat je graag wilt vervangen door goed isolerende beglazing?

Gepubliceerd: 22 april 2016

Overweeg dan de overstap naar kunststof kozijnen; daarmee investeer je niet alleen in het duurzamer maken van je woning, wat je de komende jaren terugziet in je portemonnee, ook van het onderhoud hoef je de komende jaren niet meer wakker te liggen.

Energiezuinig en relaxt wonen met kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen, zoals van ramenfabriek Op 't Hoog, kies je in de eerste plaats voor duurzaamheid; ze geven je woning een prettig en behaaglijk binnenklimaat omdat ze kou, tocht en warmte optimaal buiten houden. Zeker in de hoger gelegen appartementen zal de verwarming wat lager kunnen en daarmee bespaar je aanzienlijk op de stookkosten. Ook zijn ze vrijwel onderhoudsarm, en dat is zeker voor appartementeigenaren een interessant aspect. Deze kozijnen zijn gemaakt van hard PVC dat nauwelijks door zon, UV, vocht en vuil wordt aangetast en daardoor blijft het zijn kleur behouden. Verder zijn ze van binnen verstevigd door een stalen kern, zodat ze optimaal bestand zijn tegen wind en storm. De kans op scheuren en breken is dus minimaal. En de nieuwste generatie kunststof kozijnen is zo hoogwaardig, dat ze wel 50 tot 75 jaar mee kunnen gaan. Dus dan zit je de komende jaren helemaal goed. 

Kozijnen vervangen met de VvE

Wil je de kozijnen en ramen in je appartement vervangen door kunststof, dan is het belangrijk om dat te doen in overleg met de Vereniging van Eigenaren van het complex. Vaak is deze VvE verantwoordelijk voor het onderhoud van de beglazing, hoewel er ook wel eens uitzonderingen zijn, en dan kan en mag je het zelf aanpakken. Voor VvE’s van oudere appartementen is het natuurlijk interessant om dan in één keer de vervanging van de kozijnen van het hele pand aan te pakken; niet alleen is dat vaak voordeliger, maar alle appartementen voldoen dan meteen aan een zuiniger energielabel, wat de waarde van het complex verhoogt. En, niet onbelangrijk, het heeft ook een gunstige invloed op de onderhoudskosten van de gevels voor de komende jaren.

Veelzijdige sfeer met kunststof

Kozijnen en ramen zijn natuurlijk bepalend voor het gevelbeeld van een appartementengebouw. Het is dus belangrijk dat de kleur en het type kozijn helemaal past bij de uitstraling van het complex. En daarin zijn tegenwoordig veel mogelijkheden; van moderne kozijnen met strakke lijnen tot authentiek ogende kunststof schuiframen die naast een prima isolerende werking ook veel sfeer aan een historisch gebouw kunnen geven. En omdat kunststof beglazing altijd maatwerk is zijn er mogelijkheden genoeg!

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.