Inspelen op het nieuwe werken

Inspelen op het nieuwe werken Hoe kan je daar als appartement eigenaar op in spelen?

Gepubliceerd: 29 september 2017

We hebben dit artikel speciaal geschreven voor eigenaren met extra ruimte, een appartement of ruimte dat nog geheel leeg staat en voor eigenaren die zelf al vaker vanuit huis werken.

 

Waar liggen jouw kansen?
Voor een ieder met extra ruimte liggen hier grote kansen. Jaarlijks werken zo’n 3 miljoen Nederlanders minimaal enkele keren in het jaar vanaf een andere locatie. Dit gebeurt vanuit huis, flexwerkplekken, cafés en vrijwel ieder andere plek met goede WiFi.

Heb jij een leegstaande ruimte? Dan kan jij deze omtoveren tot flexwerkplek en aanbieden via verschillende websites en platformen. Zo zijn er speciale flexwerkplek-zoekmachines, Facebook groepen voor flexwerkers en zoeken veel mensen een flexplek in combinatie met bijvoorbeeld een hotel of appartement.

Of je nu een ruimte hebt in de Randstad, in een klein dorp of op het platteland, flexwerken groeit in populariteit op alle gebieden. Zo zijn er tegenwoordig zelfs boerderijen die dagelijks een grote stroom professionals met laptops verwelkomt. Werken in de rust en vrede van het platteland, tussen de boerderijdieren, is iets wat veel flexwerkers zelden meemaken. Hiervoor is men dan ook bereid goed te betalen.


Hoe speel jij hier zo goed mogelijk op in?
Als jij een dergelijke ruimte hebt, is het tijd om na te denken over hoe jij hier zo goed mogelijk op inspeelt. Een goede werkplek vraagt de juiste voorzieningen. Denk aan:

  • Goede bureaus
  • Goede bureaustoelen
  • Snel en betrouwbaar internet
  • Goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid

Als je zelfs nog een stap verder wil gaan kan je nadenken over het inrichten van een heuse Skype en vergaderruimte. Een dergelijke ruimte vraagt echter ook extra aanpassingen. De ruimte dient geluiddicht of dempend te zijn, is het best voorzien van een whiteboard of flipovers, biedt de ruimte om rond te lopen (want ja, dat doen toch veel mensen tijdens het bellen) en wederom, het internet moet er goed en snel zijn.


Waar moet ik verder nog aan denken?
Ga voordat je aan de slag gaat eerst goed na hoe het zit met vergunningen in jouw gemeente. Check daarnaast of er mogelijk subsidies zijn, of dat je wellicht extra zaken dient te regelen in je administratie en hypotheek.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.