Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Keuzestress: welke raambekleding past het best bij jouw appartement?

16 maart 2016
Vouwgordijnen, lamellen, plisségordijnen of vitrage; de mogelijkheden voor het kiezen van raambekleding zijn enorm.
LEES VERDER

De ene mogelijkheid is wat moderner dan de andere, en weer een andere optie is vooral heel onderhoudsvriendelijk… Wij sommen de voor- en nadelen per type raamdecoratie graag even voor je op. Hopelijk helpen we je daarmee bij je keuze…

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn enorm goedkoop. Bovendien verduisteren ze al geen enkele andere type raambekleding. Door het wat goedkope imago zien we rolgordijnen vooral op slaapkamers en studentenkamers. Toch worstelen rolgordijnen zich de laatste jaren naar een betere breinpositie bij de consument. En niet onterecht, zie hieronder bijvoorbeeld:

Shutters

Shutters zijn superelegant en lijken een beetje op verticale lamellen. Een interessante trend is om te zien dat shutters steeds minder vaak van hout zijn. Daardoor worden ze steeds betaalbaarder voor een groot publiek. Let wel op bij het aanschaffen van kunststof shutters; ze trekken wel wat meer stof aan en vragen dan ook om een stuk meer schoonmaakaandacht dan bijvoorbeeld gordijnen of plisségordijnen. Stijlvolle shutters voor een leuke prijs vind je bijvoorbeeld bij Kwantum.

Vouwgordijnen

Eerlijk is eerlijk: in een heel modern (bijvoorbeeld scandinavisch of industrieel) interieur kom je vouwgordijnen nauwelijks nog tegen. In klassieke of landelijke interieurs juíst wel. Vouwgordijnen zijn zonder twijfel hét type gordijnen dat je woning meteen gezelliger en knusser maakt. Veel huishoudens gebruiken vouwgordijnen ook als extraatje, puur voor de sfeer. Ze hebben daarnaast dan ook nog gewone overgordijnen:

Gordijnen & vitrage

Traditioneel maar zéker niet oubollig: gewone gordijnen. Gordijnen zijn niet alleen heel mooi, maar passen ook simpelweg in ieder interieur. Voor alle stijlen en smaken is wel een gordijn te vinden! Een gordijn is daarnaast gemakkelijk uit te wassen indien nodig. Het draagt ook bij aan een betere akoestiek in huis en het houdt in de winter kou tegen vanuit buiten wanneer je je gordijnen sluit.

Tegenwoordig zijn ook vitragegordijnen weer aan een opmars bezig. Dat zijn gordijnen die ietsje lichtdoorlatend zijn. Dat is wat minder “stoffig” dan gewone gordijnen, maar natuurlijk iets minder bevorderlijk voor je privacy ’s avonds.

Plisségordijnen

Plisségordijnen kun je twee kanten op bewegen; naar boven en naar onderen. Ideaal dus als je bijvoorbeeld last hebt van de zon die op verschillende momenten van de dag op een andere manier (vervelend) naar binnen schijnt. En we kunnen bovendien niet ontkennen: zo’n plisségordijn ziet er reuze-elegant en charmant uit!

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?

ZOEKSUGGESTIES