Ramen ramen en nog eens ramen!

In makelaarsland is het een belangrijk speerpunt. Hoe is het licht in huis? Licht in huis is een echte sfeerbepaler.

Gepubliceerd: 08 juni 2016

De sfeer in huis zorgt er voor of je je thuis zou kunnen voelen in dat eventueel nieuwe huis en vaak ook een doorslagpunt om het huis te kopen of niet.

Maar wat gaan we doen we al die ramen. Er zijn ontelbare mogelijkheden op het gebied van raambekleding. Ga je voor een wat strakkere vorm van raamdecoratie of ga je voor meer stof en warmte in huis?

Alle raamdecoratie met hun voordelen op een rijtje:

Overgordijnen

Niets is zo veelzijdig als overgordijnen. Qua structuur, kleur en dessins zijn er heel veel keuzes die je kunt maken. Maar met het kiezen van de stof ben je er nog lang niet, want dan moet er nog gekozen worden wat de maakwijze gaat worden en hoe de gordijnen aan de muur of plafond worden bevestigd, met een roede of een gordijnrails. Naast de veelzijdigheid van overgordijnen hebben ze ook vele andere functies.
- Gordijnen zijn sfeermakers
- Gordijnen zorgen voor een betere akoestiek
- Gordijnen zorgen voor privacy
- Gordijnen zijn beter voor de energierekening

Tip!
Gordijnen kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld een lelijk muurtje weg te moffelen of om in een open ruimte afscheidingen te creëren. Gebruik gordijnen in plaats van een deur; scheelt ruimte.

Vitrage

Vitrage zijn fijn geweven luchtige en elegante stoffen. De mate van transparantie zorgt voor de tempering van het binnenvallende licht. In combinatie met een overgordijn of een rolgordijn zorgt u voor volle privacy. Vitrages zijn er in veel variaties en passen in elk interieur.

Tip!
Schaf twee sets gordijnen aan. Één set voor in de winter en één voor in de zomer. Zomers hangen er luchtige vitrages voor het raam en ’s winters knusse, warme overgordijnen. Zo doe je langer met je raamdecoratie en het past beter bij de tijd van het jaar.

Inbetweens

Inbetweengordijnen zitten qua structuur en dessin tussen overgordijnen en vitrage in. De veelzijdigheid van inbetweens is nog groter dan bij vitrages. Je kunt er voor kiezen om alleen inbetweens te nemen, want de inkijk wordt een stuk minder. Je kunt er ook voor kiezen om van inbetweengordijnen vouwgordijnen te laten maken.

Tip!
Voor een stoer en speels effect; kies twee soorten inbetweenstoffen, laat ze maken met ingeslagen ringen en plaats ze op één roede.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er in alle kleuren van de regenboog. Effen, met dessins en verduisterend; ideaal voor alle ramen. Met rolgordijnen verhoog je de privacy enorm en het staat ook nog eens verzorgd, strak en netjes.

Tip!
Kies voor een verduisterend rolgordijn voor in de kinderslaapkamers. Zo zijn ze ’s morgens niet voor dag en dauw wakker.

Jaloezieën

De trend op dit moment zijn houten jaloezieën met breed ladderband, super sfeervol! Maar ook 50mm aluminium jaloezieën zijn super cool om te zien. Deze kun je ook uit laten voeren met contrasterende kleuren ladderband. Bijvoorbeeld een witte jaloezie met zwart ladderband; super stoer.

Tip!
Neem altijd stalen mee naar huis. In de winkel is het licht anders dan thuis en kan de kleur van de staal anders opkleuren dan thuis, dus neem altijd het zekere voor het onzekere.

Plissés en duettes

Dit ingenieuze systeem zorgt meteen voor meer sfeer in huis. Net als jaloezieën en rolgordijnen zijn plissés en duettes er in alle kleuren van de regenboog. Naast kleuren zijn er ook keuzes te maken wat betreft uitvoeringen. Want een plissé of duette kan zowel van boven naar beneden als van benden naar boven opgetrokken worden, waardoor deze vorm van raambekleding in het midden van het raam komt te hangen. Dit ingenieuze top-down-bottom-up systeem vinden we al in meerdere vormen van raamdecoratie.

Tip!
Een duette zorgt door zijn honinggraat structuur voor stilstaande lucht, waardoor deze vorm van raambekleding energiezuinig is.

Voor meer informatie kijk op www.degordijnspecialist.nl.

De Gordijnspecialist is sinds 1980 specialist in alle vormen van raamdecoratie voor binnen en buiten.

Lichtadvies Lichtadvies aanvragen

Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Ledverlichting is de oplossing! De meest zuinige ledlampen verbruiken 85% minder energie dan een gloeilamp met vergelijkbare lichtopbrengst.

Als Appartement & Eigenaar vinden wij het belangrijk dat VvE's op elk onderwerp op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en de eventuele voor en nadelen (en tevens een eerlijke prijsvergelijking kunnen maken). Vandaar dat wij met een aantal gerenommeerde partijen gratis een lichtadvies voor uw gebouw geven.

Waar bestaat het lichtadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Lichtadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.