Spullen verhuizen uit de berging van uw flatwoning

De woningen van een flatgebouw zijn over het algemeen vrij klein

Gepubliceerd: 14 juni 2018

De bewoners van deze woningen hebben daardoor veelal te maken met een gebrek aan ruimte. Om extra ruimte te creëren krijgen de bewoners van sommige flatwoningen een berging. Hier kunnen allerlei spullen, meubelen of andere eigendommen worden opgeslagen die niet meer passen in de woning zelf. Doordat deze bergingen vaak gelokaliseerd zijn op de begane grond worden bergingen vaak ook gebruikt om fietsen en scooters op te slaan. Bij een verhuizing uit een flatwoning moet men natuurlijk ook deze berging leeghalen. Dit is vaak moeilijker dan verwacht. Zo dient men rekening te houden met enkele cruciale aandachtspunten die normaliter niet aan de pas komen. Om een verhuizing uit een flatwoning soepel te laten verlopen is het geadviseerd om gebruik te maken van de onderstaande verhuistips.

Belangrijke aandachtspunten voorafgaand aan een verhuizing

Bij het verhuizen van spullen uit een berging is het belangrijk om te letten op enkele aandachtpunten. Zo zal men te maken krijgen met nauwe gangen, steile trappen en andere obstakels. Wees hier dus op voorbereid. Probeer ook te denken aan de lengte van de route vanaf de berging tot de verhuiswagen. Het verhuizen van spullen zal een stuk makkelijker gaan wanneer er een verhuiskarretje of traploper gebruikt wordt. Dit kost namelijk niet de hele wereld en toch versnelt het verhuisproces hierdoor aanzienlijk. Ook dient men te letten op de grootte van bepaalde eigendommen. Niets is namelijk vervelender dan erachter te komen dat iets niet past in de verhuiswagen of de nieuwe woning. Daarnaast is het natuurlijk slim om voorgaand aan de verhuizing te oefenen met het besturen van een auto waar een aanhangwagen aan gekoppeld is. Let goed op of er een specifiek rijbewijs nodig is voor deze aanhangwagen of dat een B-rijbewijs volstaat.

Gebruik deze tips om de verhuizing soepel te laten verlopen

Een verhuizing uit een berging verloopt een stuk soepeler wanneer er hulptroepen worden ingeschakeld. Vrienden en familie zijn vaak bereid om te helpen. Ook wanneer dit niet het geval is kan men hulp krijgen van sterke mannen en vrouwen afkomstig uit verhuisbedrijven. Helemaal bij de verhuizing uit een berging is extra hulp heel fijn aangezien het een hoop gesjouw zal zijn. Bij een verhuizing zullen veel eigendommen opgeslagen zijn in verhuisdozen. Om het overzicht te behouden is het slim om deze dozen te voorzien van noppenfolie, inpakpapier en/of beschermhoezen. Op deze manier zal de inhoud van de verhuisdozen beschermd blijven. Ongelukjes met fragile spullen blijven hierdoor beperkt. Een andere tip is om schade te voorkomen is de verwijdering van lades uit kasten. Deze kunnen namelijk voor schade zorgen wanneer zij vrij kunnen schuiven. De inhoud van de lades kunnen tijdelijk in gelabelde verhuisdozen gestopt worden zodat dit terug te vinden is.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.