Verrijk je interieur met een spanplafond

Het plafond: veel mensen onderschatten het belang ervan bij het bereiken van een complete, aangename woonstijl.

Gepubliceerd: 11 mei 2018

Het plafond is toch niet iets waar je meteen naar kijkt als je een ruimte betreedt, toch? Niettemin is het van groot belang dat er genoeg aandacht wordt besteed aan het plafond en welk effect het heeft op de look en feel van de ruimte.

Beschikt jouw interieur over een oud plafond dat je eigenlijk het liefst van al gewoon onzichtbaar zou maken? Of vervangen door een ander, moderner plafond? Dan is een spanplafond precies wat je nodig hebt. Een dergelijk plafond biedt tal van voordelen en een duidelijk zicht daarop is dan ook belangrijk!

De vele voordelen van een spanplafond in je interieur

Een spanplafond is en plafond dat als het ware over de hele oppervlakte van een ruimte 'gespannen' wordt. Dit gebeurt onder het oude plafond, waardoor deze laatste dus niet meer zichtbaar is. Dit levert enkele interessante voordelen op:

- Het plafond ziet er weer als nieuw uit

Een dergelijk plafond plaatsen is waarschijnlijk de beste manier om de look van de ruimte in een mum van tijd te verbeteren. Er is geen écht renovatiewerk voor nodig en haast geen tijd en installatie. Spanplafonds worden gewoon onder het oude plafond geplaatst!

- Een plafond voor elke woonstijl

Daarbij biedt een dergelijk plafond ook heel wat mogelijkheden op het vlak van stijl en afwerking. Zo kan het zijn dat je woning erg modern is en dat je er een landelijke of klassieke toon in wilt verwerken. Is de ruimte te klassiek, dan bestaan er eveneens plafonds met een moderne look en uitstraling. Op die manier kan je elke ruimte naar wens aanpassen met een ander plafond!

- Spanplafonds bieden kwaliteit

Vervolgens kan je bij een spanplafond ook zeker zijn van een goede kwaliteit. Een dergelijk plafond bestaat doorgaans uit een betrouwbaar, stevig kunststof materiaal dat optimaal is bestand tegen veroudering, impacten van buitenaf en slijtage. Het gaat dus niet zomaar om een doek dat onder het oude dak wordt geplaatst, maar om een betrouwbaar en duurzame materiaal dat daarbij zeer verzorgd oogt.

- Spanplafonds als basis voor verlichting

Ten slotte is het dankzij een spanplafond veel eenvoudiger om verlichting in de ruimte te verwerken dan met een gewoon plafond. Zeker als je woning eerder modern is ingericht en je bijpassende spots of andere lampen wilt hebben, is een dergelijk plafond ideaal. Waarom? Eenvoudigweg omdat er zich na de plaatsing van het nieuwe plafond een ruimte bevindt tussen beide plafonds. De ideale plaats dus om spots in te verwerken. Op die manier zijn ook kabels en andere zaken geen storende factor, waardoor je moderne stijl nog beter naar voren komt!

De kosten van een spanplafond: de moeite waard

Het is duidelijk dat de voordelen van spanplafonds erg ver reiken. Vaak maken mensen zich echter nogal zorgen over de kosten van een spanplafond; er wordt gedacht dat de prijs te hoog ligt voor wat men ervoor terugkrijgt. Hoewel je voor een dergelijk plafond een zekere prijs zal moeten betalen, geniet je natuurlijk van alle voordelen die een spanplafond te bieden heeft: duurzaamheid, kwaliteit, oneindig veel mogelijkheden op het vlak van design en een prachtig afwerking van je interieur. Allemaal zaken die toch wel de moeite waard zijn!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.