Schoon, schoner, schoonst: 7 schoonmaakinnovaties

Schoonmaken gebeurt steeds schoner en slimmer. Met producten en systemen die ons milieu zo min mogelijk belasten. Zeven innovaties.

Gepubliceerd: 23 oktober 2015

I-wax

Even wissen, schoon is de vloer
I-wax is een nieuw Scandinavisch product dat zorgt dat linoleumvloeren beter beschermd zijn tegen vuil. Vaak wordt op een linoleumvloer een polymeerwaslaag aangebracht, het zogenaamde polymeren. Een intensieve klus. Met I-wax is dat niet meer nodig. Na het aanbrengen van de wax bestaat het onderhoud slechts uit het vochtig wissen van de vloer. Handig, goedkoper en beter voor het milieu.
www.renhold.nl

Osmosewater

In plaats van chemicaliën
Osmosewater (of beter gezegd omgekeerd osmosewater) is water waaruit bacteriën, kalk, chloor, zouten en metalen zijn verwijderd. De reinigende werking is eenvoudig: osmosewater filtert vuil uit het oppervlak. Hierdoor is het gebruik van chemicaliën overbodig geworden. Licht inwassen, natrekken en afspoelen, dat is alles. Een bijkomend voordeel is dat vuil zich op den duur minder snel hecht aan ramen en andere oppervlakken. Goed voor het milieu en op de lange duur kostenbesparend, want het vuil hecht zich minder snel, waardoor de schoonmaakfrequentie omlaag kan.
www.hijman.nl/osmosewater

Nanotechnologie

Maakt oppervlakten vuil- en waterafstotend
De nanotechnologie heeft zijn weg naar de schoonmaakbranche gevonden. Deze technologie zorgt ervoor dat oppervlakten vuil en waterafstotend worden. Hierdoor zijn ze makkelijker te reinigen, zonder reinigingsmiddelen. De nanotechnologie wordt onder andere toegepast in coatings, dit zorgt voor een langdurige bescherming tegen zowel vuil en weersinvloeden als uv-straling.
www.rss-nanocoatings.nl

Schoonloopmat

Houd het vuil buiten
Schoonloopmatten zijn niet nieuw en de voordelen zijn inmiddels wel bekend. Toch zijn de matten nog lang niet uitontwikkeld. Zo houdt de nieuwste generatie schoonloopmatten – bijvoorbeeld Coral Luxe van Forbo - tot wel 94% vuil en vocht tegen! Door een schoonloopmat in de entree van het appartementencomplex te plaatsen, wordt er veel minder vuil naar binnen gelopen, wat uiteindelijk weer scheelt in de schoonmaakkosten.
www.forbo.nl

Schoonmaakmiddel

Het eco-alternatief voor (bijna) alle andere middelen
Een reinigingsmiddel dat volledig milieuvriendelijk is én breed toepasbaar, slaat meerdere vliegen in één klap. Asito ontwikkelde een reinigingsproduct, waarmee ze negen andere eigen schoonmaakproducten vervangen. Het nieuwe middel is ontdaan van de chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu, terwijl het evengoed desinfecteert en schoonmaakt. Het middel bestaat uit sterk verdund waterstofperoxide en perazijnzuur, bij gebruik vallen deze componenten uiteen in water, zuurstof en een klein beetje azijn.
www.asito.nl

Dakgootpreventie

Maakt schoonmaken overbodig
Verstopte dakgoten kunnen aardig wat narigheid opleveren. Regelmatig controleren en reinigen is dan ook pure noodzaak. Of toch niet? Met behulp van speciale aluminium geperforeerde roosters blijven dakgoten schoon en vrij van takjes en bladeren, waardoor schoonmaken niet meer nodig is. Door het rooster uit te combineren met een zogenaamde marterschroot, behoren ook problemen met plaagdieren tot het verleden. Regelmatig controleren blijft altijd raadzaam, maar schoonmaken is met deze roosters niet meer nodig.
www.dakgootpreventie.nl/

Geurabsorberende folie

Geeft vieze luchtje geen kans
Ongewenste geurtjes en een muffe lucht kunnen de indruk wekken dat een ruimte niet schoon is. Met behulp van geurabsorberende folie behoort geuroverlast tot het verleden. Deze zelfklevende folie is leverbaar in zowel een uni-kleur als met een fraaie print. De gemeenschappelijke ruimte krijgt zo heel eenvoudig een fijne opfrisbeurt, letterlijk en figuurlijk. De folie is eenvoudig te monteren (en ook weer eenvoudig te verwijderen) en in elk gewenst formaat leverbaar. Qua onderhoud heeft de folie weinig nodig, bijkomend voordeel is dat het ook een beschermlaag vormt tegen graffiti.
www.fleetshield.eu

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.