Moderne woonkamer: moderne verlichting noodzakelijk

Stel je voor: je hebt een schitterende, moderne woonkamer. Strakke rolgordijnen, een leren bankstel, gladde vloer, strakke meubels… en een gigantische, ouderwetse kroonluchter die ontzettend uit de toon valt.

Gepubliceerd: 03 februari 2016

Wat denk je dan? Je vraagt je automatisch af waar degene die dit ontworpen heeft aan dacht toen hij die lamp ophing in deze ruimte. De lamp op zich kan nog zo mooi zijn, maar als hij niet past in de rest van de ruimte ziet het geheel er verschrikkelijk uit. Maar hoe weet je nou zeker dat jij kiest voor een lamp die wél past in jouw woonkamer?

Passende verlichting in de juiste ruimte

Het kiezen van de juiste verlichting is veel belangrijker dan je zou denken. Natuurlijk, bij een gigantische kroonluchter valt het natuurlijk direct op als hij niet past in de inrichting. Maar dat geldt toch zeker niet voor kleinere, minder opvallende lampen? Helaas is dat niet het geval. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen bij het binnenkomen van een ruimte vaak ‘scannen’. Ze kijken er heel globaal even doorheen en richten zich dan weer op de dingen die ze wilden gaan doen. Echter, uit dat onderzoek bleek dat als iets uit de toon valt, het oog daar automatisch op blijft hangen. Is er dus iets in de ruimte dat niet goed past, dan valt dat direct op. Ook als het gaat om dingen die in eerste instantie onbelangrijk lijken, zoals verlichting.

Moderne verlichting voor de moderne woonkamer

Het is dus altijd van belang dat je in de juiste ruimte kiest voor de juiste verlichting. Heb je een modern ingerichte woonkamer, dan is moderne verlichting noodzakelijk. Moderne verlichting kenmerkt zich door strakke lijnen en veel gebruik van metaal zoals aluminium. De lamp bestaat meestal uit meerdere kleine lampen, die samen de ruimte goed en helder verlichten. Een dimmer kan een wat zachtere sfeer creëren, wanneer je ’s avonds samen van een wijntje wilt genieten. Een moderne lamp is herkenbaar, opvallend en tegelijkertijd stijlvol en elegant.

Vind de perfecte lamp

Op verschillende websites kun je uitgebreide collecties moderne hanglampen vinden, waar je altijd wel de lamp kunt vinden die jouw inrichting nodig heeft. Een goed advies: bekijk eerst meerdere verschillende lampen en stijlen voordat je een keuze maakt. Het is zonde wanneer je een lamp bestelt en je komt er even later achter dat er toch een nóg mooiere moderne lamp te vinden was op de site!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampen24.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.