..........
shadow_fix

Moderne woonkamer: moderne verlichting noodzakelijk

Stel je voor: je hebt een schitterende, moderne woonkamer. Strakke rolgordijnen, een leren bankstel, gladde vloer, strakke meubels… en een gigantische, ouderwetse kroonluchter die ontzettend uit de toon valt.

Wat denk je dan? Je vraagt je automatisch af waar degene die dit ontworpen heeft aan dacht toen hij die lamp ophing in deze ruimte. De lamp op zich kan nog zo mooi zijn, maar als hij niet past in de rest van de ruimte ziet het geheel er verschrikkelijk uit. Maar hoe weet je nou zeker dat jij kiest voor een lamp die wél past in jouw woonkamer?

Passende verlichting in de juiste ruimte

Het kiezen van de juiste verlichting is veel belangrijker dan je zou denken. Natuurlijk, bij een gigantische kroonluchter valt het natuurlijk direct op als hij niet past in de inrichting. Maar dat geldt toch zeker niet voor kleinere, minder opvallende lampen? Helaas is dat niet het geval. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen bij het binnenkomen van een ruimte vaak ‘scannen’. Ze kijken er heel globaal even doorheen en richten zich dan weer op de dingen die ze wilden gaan doen. Echter, uit dat onderzoek bleek dat als iets uit de toon valt, het oog daar automatisch op blijft hangen. Is er dus iets in de ruimte dat niet goed past, dan valt dat direct op. Ook als het gaat om dingen die in eerste instantie onbelangrijk lijken, zoals verlichting.

Moderne verlichting voor de moderne woonkamer

Het is dus altijd van belang dat je in de juiste ruimte kiest voor de juiste verlichting. Heb je een modern ingerichte woonkamer, dan is moderne verlichting noodzakelijk. Moderne verlichting kenmerkt zich door strakke lijnen en veel gebruik van metaal zoals aluminium. De lamp bestaat meestal uit meerdere kleine lampen, die samen de ruimte goed en helder verlichten. Een dimmer kan een wat zachtere sfeer creëren, wanneer je ’s avonds samen van een wijntje wilt genieten. Een moderne lamp is herkenbaar, opvallend en tegelijkertijd stijlvol en elegant.

Vind de perfecte lamp

Op verschillende websites kun je uitgebreide collecties moderne hanglampen vinden, waar je altijd wel de lamp kunt vinden die jouw inrichting nodig heeft. Een goed advies: bekijk eerst meerdere verschillende lampen en stijlen voordat je een keuze maakt. Het is zonde wanneer je een lamp bestelt en je komt er even later achter dat er toch een nóg mooiere moderne lamp te vinden was op de site!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lampen24.nl.

 • Hoe gemakkelijk laat jij je verleiden?

  verlichting

  Trends, trends en nog eens trends! Of het nu gaat om meubels, mode, auto’s, levensmiddelen of wat dan ook, we staan constant onder invloed van trends.

 • Vijf tips voor verlichting in een kleine woonkamer

  verlichting

  Een knus appartement inrichten kan leuk zijn, maar ook lastig. Hoe zit het met het kiezen van de juiste verlichting bijvoorbeeld? Gelukkig kun je met verlichting je kamer wat groter doen lijken. Deze tips helpen je daarbij.

 • Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

  energie

  Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Ledverlichting is en blijft dan ook een waardige opvolger van de gloeilamp. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.

 • Light please

  energie

  Ledverlichting wordt steeds populairder. Ze zijn maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Ledlampen zijn niet alleen erg efficiënt met energie, ze hebben ook een erg lange levensduur. Volgens fabrikanten branden ze 35.000 tot 50.000 uur; ze gaan tot vijf

 • Besparen dankzij investeren in ledverlichting

  energie

  Verlichting in de gemeenschappelijke ruimten kan een enorme kostenpost zijn, vaak ook omdat deze 24 uur branden. Het goede nieuws is dat deze kosten vrij snel terug te verdienen zijn door over te stappen op ledverlichting.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam