..........
shadow_fix

Vijf tips voor verlichting in een kleine woonkamer

Een knus appartement inrichten kan leuk zijn, maar ook lastig. Hoe zit het met het kiezen van de juiste verlichting bijvoorbeeld? Gelukkig kun je met verlichting je kamer wat groter doen lijken. Deze tips helpen je daarbij.

1. Verstop je lampen

Wanneer je een kleine woonkamer hebt, wil je natuurlijk niet dat al je plaats wordt ingenomen door verlichting. Je kunt daarom kiezen voor bijvoorbeeld spotjes in een schap boven de bank, of in het plafond. Dat hoeft niet te betekenen dat je tl-verlichting in je kamer hebt hangen. Kies voor een warme kleur en zet er eventueel een dimmer op. Zo kun je zelf bepalen hoe sterk de lampen schijnen.

2. Kies voor bijpassende lampen

Het is logisch dat je bij een rode bank beter geen roze lampen kunt kiezen. Wel kun je subtiele lampenkappen kopen die passen bij de kleur van de rest van je meubelen. Probeer te kiezen voor lichte lampenkappen, zodat ze subtiel in de woonkamer aanwezig zijn en niet al te zeer opvallen.

3. Trek de aandacht naar één lamp

In plaats van je lampen naar de achtergrond te verplaatsen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om één lamp juist te laten opvallen. Heb je lichte muren en lichte meubelen? Dan is het leuk om bijvoorbeeld één donkere booglamp in de hoek van je kamer te plaatsen als echte eyecatcher. Er zijn genoeg subtiele lampen verkrijgbaar, die niet de helft van de kamer in beslag nemen en bijvoorbeeld leuk staan naast een bank.

4. Ga voor veel verlichting

Hoe meer je kamer verlicht wordt, hoe beter. Laat zoveel mogelijk daglicht naar binnen schijnen, kies voor lichte kleuren op de muren en plaats meerdere lampen. Denk aan sierlampjes op het dressoir, tot een mooie tafellamp en lamp voor in de hoek. Eén lamp in het midden van de woonkamer zal je maker alleen maar kleiner doen lijken. Let natuurlijk wel op het energielabel om de energiekosten zo laag mogelijk te houden.

5. Ga voor verschillende soorten verlichting

Hanglampen boven de tafel maken een ruimte ongezellig en kil. Daarom is het belangrijk dit te compenseren met andere soorten lampen. Om het plafond hoger te laten lijken, kun je kiezen voor lampen die richting het plafond schijnen. Let er wel op dat je niet alleen voor mooie verlichting en verschillende soorten lampen kiest, maar dat ze ook functioneel zijn. Een feller licht aan tafel zodat je ziet waarmee je bezig bent bijvoorbeeld, en een leeslampje bij de bank.

 • Hoe gemakkelijk laat jij je verleiden?

  verlichting

  Trends, trends en nog eens trends! Of het nu gaat om meubels, mode, auto’s, levensmiddelen of wat dan ook, we staan constant onder invloed van trends.

 • Moderne woonkamer: moderne verlichting noodzakelijk

  verlichting

  Stel je voor: je hebt een schitterende, moderne woonkamer. Strakke rolgordijnen, een leren bankstel, gladde vloer, strakke meubels… en een gigantische, ouderwetse kroonluchter die ontzettend uit de toon valt.

 • Led wint terrein in Nederlandse huishoudens

  energie

  Ledverlichting is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens. Ledverlichting is en blijft dan ook een waardige opvolger van de gloeilamp. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Intomart GfK.

 • 5 tips om je woonkamer ruimer te laten lijken

  inrichting

  Met een paar simpele veranderingen kun je een ruimte gemakkelijk groter laten lijken. Deze vijf tips helpen je alvast op weg met je woonkamer!

 • Light please

  energie

  Ledverlichting wordt steeds populairder. Ze zijn maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Ledlampen zijn niet alleen erg efficiënt met energie, ze hebben ook een erg lange levensduur. Volgens fabrikanten branden ze 35.000 tot 50.000 uur; ze gaan tot vijf

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam