Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Een op de tien Nederlanders vraagt bezoek schoenen uit te trekken

17 april 2016
Nederlanders lopen thuis graag op sokken, slippers of sloffen. Dit blijkt uit onderzoek van Van der Heijden Vloeren in samenwerking met Novio Research.
LEES VERDER

Ruim duizend mensen in verschillende leeftijdscategorieën werd gevraagd naar hun wensen en onderhoud op het gebied van vloeren. Daaruit blijkt dat bijna driekwart van de Nederlanders thuis zijn schoenen uittrekt. Wel 10 procent van de Nederlandse bevolking vraagt ook bezoek de schoenen uit te trekken. We lopen thuis het liefst op sokken (31%), slippers of sloffen.

Jongeren en mannen lopen op sokken, ouderen en vrouwen op sloffen

Bij jongeren in de leeftijdscategorie 18-25 jaar en bij mannen zijn sokken het meest favoriet, respectievelijk 46% en 36% loopt thuis graag op sokken. Ouderen geven juist de voorkeur voor sloffen en slippers, nog geen vijfde van hen loopt op sokken thuis. Ook één op de drie vrouwen trekt thuis het liefst sloffen aan. Slechts 10% loopt thuis meestal op blote voeten, vooral vrouwen.

Schoenen uit, schone vloer

De redenen dat mensen bezoek vragen de schoenen uit te trekken, zijn vaak religieus, cultureel of hygiënisch van aard. Straatvuil blijft buiten en het huis blijft langer schoon. Bij regen en sneeuw hoeft niet iedere keer gedweild te worden. Nederlands pakken liever de stofzuiger (60%) voor het schoonhouden van de vloer. Bovendien is op blote voeten lopen gezond omdat daarmee de spieren van de voeten beter getraind worden. Ook voor het onderhoud van de vloer is het goed om de schoen binnen uit te trekken. Het voorkomt krassen, doffe plekken en slijtageplekken op plaatsen waar veel gelopen wordt.

Onderhoudsgemak belangrijker dan prijs

Nederlanders houden hun vloer dus graag schoon en mooi. Het is dan ook niet zo vreemd dat we massaal voor een onderhoudsvrije vloer kiezen: meer dan 40% van de ondervraagden heeft een laminaatvloer in de woonkamer liggen. Voor 55% van de ondervraagden is onderhoudsgemak zeer belangrijk bij de keuze voor een vloer. We kijken hier zelfs meer naar dan naar de prijs.

Blog onderzoek

Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Van der Heijden Vloeren. Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Zoek ook op

Reacties

DMJOP
Benieuwd wat de duurzame verbeteringen voor uw gebouw zijn en wat de kosten hiervoor zijn?

ZOEKSUGGESTIES