Creatief met wandbekleding

Het voorjaar komt er weer aan en bij velen van ons begint het dan te kriebelen. Je kan volstaan met de spreekwoordelijke voorjaarsschoonmaak, maar met een beetje creativiteit kan je ook iets leuks met een of meerdere muren doen.

Gepubliceerd: 26 januari 2017

Het is natuurlijk onzinnig om elk jaar de complete kamer opnieuw te behangen. Het gaat om de nieuwe frisse boost die je aanbrengt in je interieur.

Steenstrips waren een hype in de jaren '70. In plaats van zware, dure bakstenen plakte men dunne, veel goedkopere, strips tegen de muur. Vandaag de dag zijn de bakstenen een beetje uit de mode, maar wel zijn er volop steenstrips die eruit zien als natuursteen. Let er wel op dat wanneer je een volledige muur in het steendecor zet, de kamer optisch kleiner wordt. Een verticale band, een hoek of een kort muurtje in de strips zetten is vaak meer dan voldoende.

Behang is nog altijd de meest gebruikte wandbekleding. Er zijn vele soorten en kwaliteiten, het is redelijk eenvoudig te vervangen en een 'strak behangetje' maakt je kamer in een keer af. Wanneer je echter graag iets wilt waarvan je zeker weet dat niemand anders het heeft, zou je kunnen overwegen iets met fotobehang te doen. Je kan daarvoor een foto uit een databank van een behangprintshop kiezen, zoals Behangexpert.nl, maar je kan ook een eigen foto laten drukken. Ook hier is het even opletten met het optische effect wat je creëert. Wanneer je dat van tevoren goed bekijkt, kan je met fotobehang heel leuke dingen doen.

Doeken met opdruk of wandkleden zijn niet zo permanent als een steenstrip of fotobehang en kan je wat makkelijker wisselen. Een Oosterse batikdoek, Marrokaans berberkleed of kelim uit Turkije maken je kamer in een klap een stuk intiemer. En ben je het beu, dan haal je het eraf.

Schoolbord- of magneetverf zijn ook zulke leuke materialen waar je hele creatieve dingen mee kan doen. Een baan in de speelhoek waar de kinderen op kunnen krijten, de muur boven de eettafel tot kalender maken of teken je meubels verder op de muur. Mogelijkheden te over. Magneetverf spreekt voor zich: je maakt van een muur(deel) een memo- of moodboard of zet een rebusspel voor alle gezinsleden in gang.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.