Duurzamer leven

Balkonbeglazing is een aanwinst in de wintermaanden. Je bespaart op je energiekosten en krijgt er meteen meer ruimte bij. Metalura, leverancier van balkonbeglazing, praat je hierover bij.

Geplaatst door: Metalura

Met temperaturen die ‘s nachts al naar het vriespunt gaan, is het najaar in volle gang. Overdag als de zon schijnt is het lekker, maar ‘s avonds en ‘s nachts koelt het flink af. Van je terras en balkon maak je weinig tot geen gebruik meer, tenzij je de ruimte af kan sluiten met glas. Dan is het met het zonnetje er even op ineens heel aangenaam. Ook kun je een afgesloten ruimte ook makkelijk bijverwarmen met een terrasheater of gashaard en wordt die koude en kille plek ineens de gezelligste ruimte van het huis of appartement.

Maar het balkon of terras afsluiten met glas heeft meer voordelen. Er ontstaat op je balkon een extra isolerende laag lucht waardoor de warme lucht in de woonkamer minder snel ontsnapt en je minder hard hoeft te stoken. De koude wind die op de gevel blaast, krijgt minder grip, omdat er een extra laag glas en lucht tussen zit. Ideaal.

Vaak grenzen de ramen van de woonkamer aan het balkon of aan het terras. Sluit je de ruimte af met balkonbeglazing of met een tuinkamer, dan is de temperatuur tussen binnen en buiten een stuk kleiner, wat ook voordelen heeft op je energierekening.

In het najaar maak je de buitenruimte extra gezellig met sfeervolle fleecedekens, aangename verlichting en comfortabele meubels. Dan maak je gegarandeerd vaker gebruik van deze ruimte. Een vloerkleed dat geschikt is voor buiten, voorkomt dat de koude optrekt naar je voeten en dempt ook het geluid in de ruimte. Enerzijds zorgt een vloerkleed voor een ruimtelijker effect, anderzijds ontstaat er ook een behaaglijk gevoel. Het wordt knusser op je balkon of terras.

Zeker in de donkere maanden kun je het in de buitenruimte, extra gezellig maken met sfeervolle verlichting en kaarsjes. Ledverlichting is duurzaam en in de tuin of op je balkon kun je ook voor solar verlichting kiezen. Dan zorgt het zonlicht voor de energie van je verlichting.

Wil je meer weten over balkonbeglazing of een afspraak maken met een adviseur van Metalura?

 

 

Bedrijvengids Geplaatst door
Metalura

Metalura

Van Hennaertweg 2, 2952 CA  ALBLASSERDAM

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Metalura
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.