De meest originele wandbekleding

Origineler dan een wandbekleding van een zelfgemaakte foto of een speciaal, misschien door jezelf, ontworpen graffiti design kan je niet hebben.

Gepubliceerd: 24 december 2016

Heb je die niet zo snel voorhanden maar wil je wel graag een vorm van fotobehang in je kamer, dan kan je ook bij de fotobehangshop een keuze maken uit een kant-en-klare afbeelding. Niet zomaar elke foto kan uitvergroot worden tot een muurvullend formaat. Afhankelijk van hoeveel keer de afbeelding vergroot moet worden ben je afhankelijk van de hoogte van de resolutie van de originele foto. Hoe hoger deze is, des te helderder de kleuren en des te mooier de afbeelding blijft.

Behang uit stroken of een volledige wallprint

Als behangsoort in woningen waarop een foto geprint wordt, wordt het meest gebruik gemaakt van vliesbehang. Dat is makkelijk aan te brengen en mocht de afbeelding gaan vervelen, haal je hem er ook zo weer af. Het papier wordt afbeelding gerelateerd genummerd en op de rol geleverd. Nog meer dan gewoon behang met een dessin zal je echter uiterst secuur en met heel veel geduld te werk moeten gaan. Voor een gewoon herhalingspatroon wat je scheurt of per ongeluk verknipt, pak je een stuk verder op de rol gewoon het dessin weer op. Met behang van een foto kan dit niet. Ben je niet zeker van jezelf, kan je het beter door een behangspecialist aan laten brengen. Je betaalt iets meer, maar zit ook later niet op je eigen fouten te kijken.

Dan is er nog de wallprint, soms ook wel muursticker genoemd. Deze worden vervaardigd uit een hoogwaardige vinylsoort die naadloos verlijmd wordt. In de praktijk worden deze meer toegepast in het mkb en openbare gebouwen, maar kunnen even goed thuis toegepast worden. Wallprints zijn krasbestendig, afwasbaar en geven zelfs nog een meer realistische weergave dan een papieren fotowand.

Doe meer met je fotobehang

Wanneer je een beetje creatief bent en meer uit de afbeelding op de muur wilt halen, kan je hem ook integreren in je interieur. Stel, je hebt een behang met een afbeelding van een Toscaans terras met een landschap op de achtergrond. Je brengt er meer diepte in door bloempotten en kuipen neer te zetten die normaal op zo’n terras staan, of je laat de tegels op de vloer in dezelfde stijl als de terrastegels terugkomen. Daardoor lijkt het alsof je zithoek op het terras zelf staat. Speel daarnaast met de lichtval door spots erop te richten, waardoor je als het ware in je eigen fotobehang zit. Zeg nou zelf, origineler kan toch niet?

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.