Je huis nog beter verwarmen in de winter

In sommige huizen, zeker als deze al wat ouder zijn, kan het nog best een uitdaging zijn om het huis goed warm te houden

Gepubliceerd: 31 augustus 2022

Zeker wanneer het buiten koud en guur is kan een simpele CV-ketel met een paar oude radiatoren daar niet altijd tegenop. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren waarop je je huis ook in de winter goed warm kunt houden. Zo kun je er over nadenken om je huis beter te isoleren en om te kijken waar er warmte verloren gaat, maar je kunt er ook over nadenken om verschillende extra bronnen van warmte toe te voegen, bijvoorbeeld door een extra radiator kopen. Lees snel verder over de verschillende manieren waarop jij je huis lekker warm kunt houden!

Zorgen voor extra warmte

Een probleem waar veel huizen tegenaan lopen in de winter is het feit dat de CV-ketel simpelweg niet opgewassen is tegen het koude weer. Zeker wanneer het buiten echt extreem koud is zal het apparaat zelfs op vol vermogen het niet bij kunnen houden. Het kan daarom een goed idee zijn om te investeren in een andere manier om je huis lekker warm te houden. Door bijvoorbeeld een simpele elektrische radiator te kopen kun je al een hoop warmte creëren. Wanneer je zorgt dat je deze in een kamer zet waar je de normale radiator uitzet, kun je er gelijk voor zorgen dat de ketel de rest van het huis ook stukken beter kan verwarmen.

Zorg dat er geen extra warmte verloren gaat

Wanneer je huis ondanks dit alles nog steeds koud aanvoelt in de wintermaanden kan het ook het geval zijn dat er veel warmte verloren gaat. Dit kan op veel verschillende manieren: zo kan het zijn dat er bijvoorbeeld veel tocht door buitendeuren komt, kan het zijn dat je nog enkel glas hebt, maar het is ook mogelijk dat je simpelweg slecht geïsoleerde muren of daken hebt. Door hier preventief op in te spelen kun je een hoop kou buiten de deur houden. Helaas is isoleren voor veel appartementen geen optie, maar je kunt er wel voor zorgen dat het minder tocht. Een tochtstrip kost slechts een tientje maar kan al een heleboel schelen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.