..........
shadow_fix

Investeren in je appartement is een goed idee

Je woont in een heerlijk appartement op een steenworp afstand van de Vecht. Het is licht en ruim en op de tweede verdieping van het appartementencomplex.

Het is alweer een tijdje geleden gebouwd maar de woonbeleving is er niet minder op geworden. Elke dag geniet je weer van het fantastische uitzicht over de kronkelende rivier en de mooie landerijen. Je kunt zelfs een aantal oude buitenplaatsen in al hun glorie zien liggen. Je wil er nog lang blijven wonen en je denkt erover om het appartement enigszins te renoveren. Verduurzamen is misschien een beter woord. Je wordt straks weer wat ouder en je wilt in ieder geval alle drempels weg laten halen, maar ook wil je de energievoorziening zuiniger geregeld zien zodat je straks minder onkosten hebt. 

Subsidie of persoonlijke lening?

Een kwart van het totale aantal particuliere woningen in Nederland is in het bezit van VvE's. Deze Verenigingen van Eigenaren beheren maar liefst 1,2 miljoen appartementen. Er bestaat bij de overheid de mogelijkheid om subsidie te verkrijgen voor het treffen van bepaalde energiebesparende maatregelen. Wanneer je gaat verbouwen en verbeteren van je appartement is het wellicht interessant en zinvol om te kijken welke subsidiemogelijkheden er zijn, voordat je aan bijvoorbeeld een persoonlijke lening gaat denken. Je kunt denken aan het aanbrengen van duurzame ledverlichting, isolatie en zonnepanelen. Ook kun je de verlichting in de gemeenschappelijke entree gezamenlijk als VvE aanpakken en deze energiebesparend maken en er subsidie voor aanvragen. Of de verlichting in de tuinen rondom het gebouw verduurzamen en slimmer laten functioneren. Het is tegenwoordig goedkoop geld lenen met de lage rentestanden en niet te vergeten het economisch vooruitzicht is verbeterd. Je kunt zelf een persoonlijke lening afsluiten, maar het is ook mogelijk om als VvE geld te lenen. Misschien iets om over na te denken! 

Wooncomfort

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om geld, subsidies en persoonlijke leningen. Het gaat jou in eerste instantie om het verhogen van je wooncomfort. Ook als je straks moeilijker ter been bent, wil je in je fijne appartement blijven wonen. Je kent hier immers iedereen, je houdt van de omgeving en je wil het uitzicht nooit meer missen. Je wilt daarom van jouw appartement een nog prettiger leefomgeving maken, waar je nog jaren van zal kunnen en mogen genieten. Je denkt aan een sauna op je balkon, slimme verlichting die aangaat als je de betreffende kamer binnenloopt en waar je het kleurenpalet van kunt wijzigen met je smartphone. Een slimme douche die slecht een minimale hoeveelheid gas en elektra verbruikt. Kortom, je wilt van je woning een smart home maken. Een hypermodern slim appartement vol met de nieuwste domotica, volledig duurzaam qua materialen en energieverbruik maar ook voorzien van je laatste wellness-droom.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam