Kan ik een appartement kopen? Lees hier 5 tips.

Een appartement kopen doe je niet zomaar. Het is niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld een nieuw oven, waar je gewoon even de keukenzaak voor binnenloopt.

Gepubliceerd: 28 maart 2018

Wanneer je een appartement wilt gaan kopen, is de oriëntatiefase het belangrijkst. De vraag die je jezelf het eerst zal moeten stellen: kan ik eigenlijk wel een appartement kopen? Hier vind je vijf tips om erachter te komen!

1. Werk

Om een hypotheek te krijgen, is het van belang op welke basis je werkt. Heb je een vast contract? Dan verhoogt je kansen op een hypotheek, zeker ten opzichte van bijvoorbeeld een zzp'er of iemand die een eigen bedrijf heeft.

2. Inkomen

Naast je werkverband is uiteraard je hypotheek van groot belang. Tegenwoordig telt je gezinssamenstelling mee met het feit hoeveel je kunt lenen. Sowieso moet je genoeg verdienen en mag je geen (geregistreerde schulden hebben).

3. Partner

Heb je een partner die werkt? Ga dan altijd na wat de invloed van het inkomen op je hypotheek is. Zelfs als je partner niet veel verdient, stijgt de mogelijke hypotheek met een fors bedrag.

4. Berekenen

Er verschillende handige, online berekeningen om erachter te komen wat je mogelijke hypotheekbedrag is. Dit is natuurlijk slechts een indicatie.

5. Advies

Wil je echt zekerheid of je een huis kunt kopen, dan kun je het beste naar hypotheekadviseur gaan voor een adviesgesprek. Afhankelijk van de instantie zal je hier wel of niet voor moeten betalen.

Meer weten? Kijk eens bij NIBC Direct

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.